AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC"34 O14-2 "KAMPIOENSEDITIE"

dinsdag, 25 december 2018,

AFC”34 O14-2 heeft het voetbaljaar 2018 goed afgesloten , naast  vele andere AFC teams zijn zij ook kampioen geworden ! Na een monsteroverwinning (10-2) in de kampioenswedstrijd werd dit pleit beslecht . De ploeg had wat last van kampioensstress want al in de eerste minuut mocht ADO”20 aanleggen vanaf de strafschopstip ! Deze werd echter knap gepareerd door Dean . Toch kwamen de Heemskerkers kort daarna op 0-1.Maar als zo vaak in dit seizoen bleek een achterstand het beste uit de O14-2 te halen . De stand stond  na 70 minuten voetballen met mooie goals  en prachtige actie”s op 10-2 ! Het team bleef zo ongeslagen met een doelsaldo van 79-17 en dus de terechte kampioen .

De drie concurrenten Bergen, Stormvogels en Alcmaria Victrix werden in de eindstand op 6 en 11 punten gezet . Tegen Alkmaria werd er een zwaarbevochten 3-4 overwinning uit het vuur gesleept en Bergen werd thuis na een gelijkopgaande 2-2 ruststand overlopen (7-2)

Alle puzzelstukjes vielen dit jaar op zijn plaats voor de O14-2.

Naast de spelers die al jarenlang met elkaar spelen , sommigen zelfs vanaf de mini”s waren er ook nieuwe spelers(sters) , een teruggekomen speler en was er dit seizoen een vaste trainer in de naam van Thijs Kobes.

De spelers die het dit seizoen deden waren :

ALI , de stier uit de Bosporus die het team na een paar wedstrijden kwam versterken en een welkome aanwinst bleek.

VINCE, het gifkikkertje die elk team moet hebben . Nog even werken aan zijn schotkracht en dan gaat hij ook nog veel meer scoren.

DEAN, onze aanvoerder en keeper die sommige wedstrijden weinig te doen had heeft het team toch meerderemalen op cruciale momenten gered.

Dankzij JURRE had Dean weinig te doen, want verdedigend stond hij steeds op de juiste plek .

TIM, de veel scorende spits die als hij zijn snelheid nog beter met zijn techniek kan combineren er ook in de derde klasse flink op los gaat scoren.

BO gaf het middenveld “body” en liet zien dat hij ook klaar is voor de derde klasse.

TYCHO  was dit seizoen de man van de afstandsschoten en pikte hiermee menig doelpunt mee

De speler die de meeste progressie maakte dit jaar was ROMIJN . Elke wedstrijd werd de verdediger beter en was hij een zekerheidje in de achterste linie. .

MITZI , de spits die tussen de jongens “haar mannetje” stond en in haar eerste seizoen tussen de jongens liet zien dat zij makkelijk meekomt en beslissend kon zijn .

JAYDEN , de ideale speler voor de coaches. Op alle linies bruikbaar en dus zeer waardevol als “alleskunner”

CHRIS, trok zich als verdediger ook op naar een hoger niveau en gaat hij dit ook hopelijk in die derde klasse laten zien.waar de aanvallers nog beter zijn .

DIEGO , het slangenmens die af en toe zijn tegenstanders horendol draaide. Begon sterk aan het seizoen met een wat mindere fase aan het einde . Met de weinige ruimtes die hij aankomend seizoen krijgt (betere tegenstand) zal hij goed zijn momenten moeten kiezen .

ORHAN, ook een nieuwe speler die zijn draai al aardig heeft gevonden in het team . Speelde op zijn top van zijn kunnen en verzaakte nooit . Tel daarbij op zijn vrolijkheid is hij de ideale teamgenoot.

LUUK, een tijdje geblesseerd geweest , maar gelukkig net op tijd fit in die belangrijke kampioensfase .

Tenslotte JUUP, de middenvelder die ook toe is aan een stap hoger. Het ging hem af en toe makkelijk af en aankomend jaar zal blijken of hij zijn potentie ook een klasse hoger kan etaleren. De verwachting is dat dit moet lukken.

Naast deze spelers waren ook de randvoorwaarden om het team heen prima voor elkaar.

Coach PAUL , de kampioenenmaker van AFC kan er weer een titel bijschrijven . Een knappe prestatie van de coach die al jarenlang aan blauw/geel is verbonden.  

Ook assistent coach HANS die we eigenlijk geen assistent kunnen noemen ! Want naast Paul was hij ook zeer belangrijk in het “teamproces” die nooit het teambelang uit het oog verloor.

Verder waren dit seizoen ook de andere randvoorwaarden prima voor elkaar…

-Vervoer naar uitwedstrijden werden prima ingevuld.

-De EHBO tas die door het team is aangeschaft.

-Nooit een probleem om “vlaggers” te vinden .

-Opkomst trainingen die o.l.v van THIJS en MILKO goed werden bezocht. Al waren er wel wat geluiden dat de trainingsarbeid de laatste weken wat minder was ! Waarschijnlijk mede veroorzaakt door het competitieverloop . Dus als de O14-2 ook volgend seizoen in de derde klasse mee wil doen om de bovenste plaatsen zal de trainingsarbeid omhoog moeten.

- De shirtsponsor restaurant LA TERRAZZA waar het kampioensfeest groots werd gevierd.

- De nieuwe Sponsor NH 1816 die ervoor gezorgd heeft dat het team er strak bijloopt in de hoodies .

- En tenslotte de  supporters , opa”s oma”s en vele ouders die de wedstrijden bezochten en het ook mogelijk maakte dat het team een fantastisch seizoen heeft beleefd !

kampioenseditie

9 januari begint de eerste training en op 12 januari is het eerste voorbereidingstoernooi (HBC) voor het nieuwe seizoen in de derde klasse.

Robert keesen.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op