AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC"34 O14-2 is begonnen aan voetbalseizoen 18/19 !

zaterdag, 08 september 2018,

De 014-2 speelde afgelopen donderdag al een bekerduel thuis tegen Castricum. Met een uitslag van 7-2 was dat een mooi begin van het voetbalseizoen 18/19.Deze zaterdag mochten de mannen en één vrouw ( Mitzi Zanoli , dochter van... ) richting Oudkarspel voor het duel tegen SV DTS .Ook dit duel werd ruimschoots gewonnen (2-8)

In het eerste kwartier was AFC de veel betere ploeg. Veel balbezit voor blauw/geel waar nog niet veel kansen uitkwamen . Keeper Dean had een rustig begin met alleen een terugspeelbal …

De terechte voorsprong kwam tenslotte na een goede pass van Jayden , Mitzi die in tegenstelling tot Orhan niet buitenspel stond maakte koelbloedig de openingstreffer ! (0-1) Daarna ging het snel .. een actie van Jayden die met een hard schot via de vingertoppen van de keeper voor de voet belandde van Tim . Het was een koud kunstje voor hem om de stand op 0-2 te zetten .

Na weer een grote kans voor Tim (één op één met keeper) was het luttele  seconden later toch door Tim 0-3. Zijn snelheid en met handige spelers om zich heen ( Mitzi, Orhan, Diego) is hij de piek op de kerstboom die de coaches Paul en Hans goed hebben bedacht….

Uit een dood spelmoment werd er toch tegen gescoord (1-3) Maar de ruststand werd toch weer op drie goals verschil gebracht door Jay, een nieuwe speler die zijn allereerste doelpunt maakte in het amateurvoetbal ! (1-4)

De prima leidende scheidsrechter floot hierna gelijk voor de rust.

Coach Paul moest vanwege werkzaamheden de tweede helft aan zich voorbij laten gaan en gaf zijn taken over aan zijn assistent Hans. Paul die tevreden was over de speelwijze van zijn team in die eerste helft waarin goed gecombineerd werd smaakte toch naar meer . De verdediging met Romijn, Jurre en Luuk zit het gewoon goed en is het team aardig in balans.

Na de theepauze werd het zoals verwacht al snel 1-5 . De 2-5 was een kleine “domper” een prachtige redding van keeper Dean die in tweede instantie toch achter de AFC doelman vloog.

Door Training Sterk (DTS) opgericht in 1921 ging nu vol op zoek  naar de aansluitingstreffer !

Maar met slimme spelers als Juup Krom (geen familie..) en Tycho werd de score verder in alkmaars voordeel uitgebouwd. Het was Diego die vanuit een pass uit het middenveld met de bal goed voor zijn tegenstander langs kruiste en de 2-6 scoorde.

Het team dat al een kern heeft dat al jaren samen speelt bleef er vol voor gaan .Chris ,één van die oudgediende ging voorop in de strijd en ook Luuk kreeg zelfs bij deze veilige voorsprong een reprimande van de scheidsrechter voor te felle duels….

Jayden , die na een sabbatical voetbalseizoen ook weer de kicksen had aangetrokken zette de stand op 2-7.

Na nog een goede redding van de keeper uit Oudkarspel op een schot van Mitzi bepaalde Tim met het tiende doelpunt van deze voetbalochtend en zijn derde de eindstand op 2-8 .

Op naar de volgende bekerwedstrijd , a.s zaterdag thuis tegen de egels (Foresters )

Het kan zomaar weer een mooi en gezellig voetbalseizoen worden. Bo die nog geblesseerd is (maar wel altijd komt kijken) en hopelijk snel weer terug is , Vince  die trouwens tijdens de wedstrijd ook een waarschuwing kreeg vd scheidsrechter voor te fanatiek/fel spel (hou ik van…) ook weer elke week gaat vragen welke kleedkamer we zitten gaat het weer een mooi seizoen worden. Als dan ook nog de coaches en onze (vaste?) vlagger Mark de juiste snaar weet te raken bij  dit team en ouders kan het bijna niet anders of de 14-2 gaat een geweldig seizoen beleven !!

Op naar de volgende wedstrijd. !

Robert keesen

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op