AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 o.14 - ADO'20 o.14 4 - 2 (2 - 2)

zondag, 26 maart 2017,

Ik liep naar het sportpark en normaal heb ik altijd goede moed (Hup AFC…………vierrrrrrrrrrendertig!) maar nu kreeg ik een onderbuik gevoel. Was het omdat mijn andere zoon een 0 - 2 voorsprong zag eindigen in 4 - 2 verlies? Het was het gevoel van dat ik niet gerust was op een goede afloop en terwijl ik enigszins verlaat bij het veld aankwam hoorde ik al gejuich. Ik kreeg inderdaad te horen dat onze jongens binnen 1 minuut al een doelpunt hadden weten te scoren! Was mijn gevoel  dan niet juist?


De tegenstander van deze morgen was ADO’20. De aanhouders doen overwinnen uit Heemskerk zijn altijd een goede en taaie tegenstander. Wij komen elkaar vaak tegen en het zijn vaak spannende wedstrijden. De 1 – 0 door Jaden was echter een feit en met het mooie weer gingen wij er eens goed voor zitten. Maar zie, na dit doelpunt waren onze jongens er niet meer bij en zagen wij onze kinderen verassen door niet samen te voetballen. Dat gebeurt ook wel eens. ADO kwam op gelijke hoogte na weifelend optreden van onze middenlinie en achterhoede. Dit werd echter snel weer een voorsprong voor onze blauw-gelen, ditmaal kon Rens de bal tussen de palen en onder de lat heen schieten! 2 – 1 voor en niets aan het handje. Echter het spel werd er niet beter op en dat resulteerde in de 2 – 2. Wederom gaven wij niet thuis en onze keeper kwam gewoon te laat in het duel dat hij had moeten winnen.  Dit was ook de ruststand en iedereen was het erover eens of wij de eerste helft niet naar de mogelijke kampioenen hadden gekeken. De trainer zal ongetwijfeld in de rust hier ook iets hebben gezegd en na een bakkie pleur zagen wij een goede start van onze jongens. Gelijk erboven op en aanvallen richting de goal van de ADORIANEN (schitterend woord al zeg ik het zelf!). Onze tegenstander speelde vaak over de linkerkant en daar was het soms oppassen geblazen. Er werden door de o.14 weer kansen gecreëerd en het was uiteindelijk Mo die voor de 3 – 2 zorgde. Dit gebeurde ver in de 2e helft waar de inzet goed was echter het voetbal minder. Hierna kregen wij een aanval van achteruit waarbij uiteindelijk een voorzet werd teruggelegd op Rens die hem perfect inschoot. 4 -2 en dat was ook de einduitslag.

Je hebt wel eens van die wedstrijden waarbij er niet goed wordt gevoetbald. Als je dan toch weet te winnen is dat lekker maar laten wij scherp blijven en hier ook weer van leren. De ploegen uit deze competitie zijn serieuze tegenstanders waarbij wij door onze goede defensie en scorende vermogen nog altijd goede resultaten weten neer te zetten. Daarom staan wij ook bovenaan.

A.s. woensdag wordt er voor de beker tegen “Door Eendracht Macht” gevoetbald. Maandag weer scherp trainen en elkaar beter maken opdat deze bekerwedstrijd een goed begin kent!

Tot woensdag!

Uw huisverslaggever

W.D.

P.s. het onderbuik gevoel kwam ’s avonds ook weer naar boven toen onze nationale trots in Sofia de bietenbrug opging (maar wees gerust, er zijn sinds 2014 7 magere jaren aangebroken, we zitten nu in het 3e jaar…………bijna op de helft dus en afzien!).

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op