AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC"34 neemt door ruime overwinning op DSOV verder afstand van de degradatieplaatsen. ( Uit het NHD)

maandag, 11 maart 2019,


Tom Rooseboom

Na de winterstop is AFC”34 met een aardige reeks bezig . Die kreeg via een verdiende  4-0 zege op DSOV een passend vervolg, waardoor de Alkmaarse ploeg verder afstand heeft genomen van de degradatieplaatsen .

Trainer Job Dragtsma kon op de kille en vooral natte zondagmiddag met warme gevoelens terugkijken op de prestaties van AFC’34. ,,Onze junioren hebben het goed gedaan’’, stelde de ervaren coach. Hij doelde op het spel van Martijn Riemersma en Jerry van Sluis die de eerste twee doelpunten tegen DSOV voor hun rekening namen. ,,De groei in hun spel zet zich door, dat is mooi om te zien. We zijn op de goede weg. De organisatie staat de laatste weken goed, zoals dat in trainersjargon heet. En dat zien we gelukkig terug in de resultaten, want van de laatste zeven wedstrijden hebben we er slechts een verloren.’’

Belangrijke schakel in het huidige AFC’34 is Sandro Staal, die samen met captain Emre Aykan het centrum van de Alkmaarse defensie vormt. ,,Ze vullen elkaar goed aan en gaven tegen DSOV niks weg’’, complimenteerde Dragtsma zijn twee ervaren krachten. ,,Sandro was voor mij de man van de wedstrijd. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, we botsten nog wel eens. Maar Sandro zit nu lekker in zijn vel. Dan zie je ook gelijk zijn waarde voor de ploeg.’’

Staal verdedigde scherp, schoof herhaaldelijk in en gaf vanuit de laatste linie sturing aan de jonge ploeg. Hij stond na een half uur met een dieptepass op Brian-Paul Tesselaar ook aan de basis van de openingsgoal. De gelegenheidsspits rommelde zich langs twee tegenstanders om de bal vervolgens breed te tikken op de vrijstaande Martijn Riedersma die beheerst scoorde, 1-0. Even later ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker. Na een hoekschop van DSOV liet keeper Mike Wesselink de bal glippen, maar Joep Hulskes bracht op de doellijn redding. Dat was ook het enige wapenfeit van de tegenstader uit Vijfhuizen, die nog voor rust op een 2-0 achterstand kwam. Jerry van Sluis kopte de bal na een voorzet van Sercan Yilmaz knap binnen.

In de tweede helft drong DSOV met laatste man Bianco Carolina als extra aanvalskracht wel meer aan, dreigend werd het niet. De bezoekers sneden zichzelf in de vingers want invaller Jean-Pierre Kerkeboom liep binnen een kwartier tegen twee gele kaarten op. Eerst schoffelde hij Tom Groot onderuit, daarna trok hij Yilmaz aan het shirt. Tegen de tien van DSOV kreeg AFC in de laatste minuten genoeg kansen om de score hoog op te schroeven; het bleef bij raak stiftje van invaller Brent Braaksma en op de valreep een rake streep van Yilmaz.

AFC’34: Wesselink, Hulskes, Aykan, Staal, Koenders, Van Sluis, Ben Salah, Groot (70. Braaksma), Yilmaz, Tesselaar (83. El Chakib) en Riemersma (87. Snijders).

DSOV: Van der Giezen, Rathebe, Carolina, Noorman, Goedknegt, Te Vrede (56. Kerkeboom),De Kwant, Wilderom, Marchena, Lomis en Van den Boogaard (87. Raji).

(foto"s Simone Slot)

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op