AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC 34 JO 13-2 tegen Jong Holland JO 13-1

woensdag, 04 oktober 2017,

AFC 34 jo13-2 tegen Jong Holland jo 13-1  Robonsbosweg  Alkmaar  30-09-2017

Na een warme douche op zondagmorgen ( Max Verstappen in Maleisie) en een koude douche op zondagmiddag ( AZ-Feyenoord) kijk je toch al weer heel anders terug op de wedstrijd van onze mannen.

Na de mooie overwinning vorige week op Vios W konden we eindelijk voor het eerst thuis spelen dit seizoen en meteen een Alkmaarse derby tegen Jong Holland.  Onze nieuwe wedstrijdkleding en inloopshirts waren eindelijk het Sport 2000 filiaal uitgerold zodat de ploeg er ondanks het druilerige weer zonnig bijliep.  De AFC ploeg was na de slechte opening vorige week er op gebrand om goed uit de startblokken te schieten en dat lukte . Jong Holland werd meteen naar achteren gedrukt , maar het spel van AFC was wel onderhevig aan veel balverlies en onnauwkeurigheden. Jong Holland werd teveel mogelijkheden geboden om de bal te onderscheppen en snel de tegenaanval te zoeken , mede omdat AFC onvoldoende snel omschakelde. We blijven te lang kijken terwijl Roy duidelijk had gemaakt wat ervan een ieder verwacht wordt naar een verdedigende omschakeling…….veld klein maken , sneller omschakelen en meteen weer druk op de bal.  De tegenstanders zijn dan wel groter en sterker maar wij zijn veel sneller en hebben een langere adem.  Om de bal terug te veroveren moeten we ook de duels winnen, en een duel kan je alleen winnen al je het duel aangaat en dan bedoel ik ook echt aangaan, de bal echt willen veroveren en ja natuurlijk zijn de meeste tegenstanders groter en misschien wel sterker, maar een agressief klein ventje daar hebben ze allemaal een hekel aan. Een misverstand achterin zorgde voor een achterstand na een kwartier voetballen, ook dit soort situaties zijn trainbaar en een kwestie van veel herhalen. Na deze tegenvaller rechtte AFC 34 wel weer wat de rug maar enerzijds de lef om in te passen  en de snelheid van de pass speelde de tegenstander in de kaart. We geven de tegenstander daarmee teveel kansen om in de duels te komen en die moeten we juist voorkomen door sneller en harder in te passen , in combinatie met het spel verplaatsen. Ties, die als één van de weinigen een goede partij speelde, begreep dat het beste en verplaatste het spel voortdurend en daarmee ruimte creërend voor zijn medespelers. Na een scherpe speech van Roy gingen onze mannen vol  goede moed van start in de 2e helft maar het gif wilde er maar niet in komen en al snel lag de 0-2 in de touwen. AFC ’34 ging toen eindelijk nadenken over wat Roy ook alweer had gezegd in de rust en schakelde een tandje bij wat al snel een doelpunt opleverde van Guus  die vanaf links op aangeven Boyd hard afrondde met rechts, 1-2. Nog ruim 20 minuten te gaan en alles was nog mogelijk. De laatste wissels brachten weer nieuw elan en plotseling wankelde Jong Holland omdat AFC nu wel de duels aanging en diverse kansen regen zich aan één, maar een gebrek aan doelgerichtheid brak AFC 34 op . Fawzi koos de diepte maar kon de bal helaas niet langs de keeper krijgen en een kopbal van Daan werd van de lijn gehaald.

Dus Jong Holland haalde op het tandvlees de eindstreep en liet AFC 34 met lege handen staan, eindstand 1-2.  Ik denk dat we hier weer veel uit kunnen halen, veel stof tot trainen en weer een kans om beter te worden.

R.O.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op