AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC"34 1 (zon) zet groeiproces voort en is opnieuw gewaagd aan koploper JOS/Watergraafsmeer. (Uit het NHD)

maandag, 25 maart 2019,

Ton Rooseboom

Opnieuw een gelijkspel tegen de koploper: dat heet voor de nummer zes van de ranglijst een mooi resultaat te zijn. Toch overheerste zondag bij AFC”34 het gevoel dar er uit de thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer meer dan een punt in had gezeten.

Kort na de winterstop hielden de teams elkaar in Amsterdam op 3-3. Dat goede resultaat was het startsein voor de opmars van AFC’34. Sindsdien werden - met de 0-0 van zondag meegerekend - vijftien punten op het conto bijgeschreven. „Daarmee presteren we na de winterstop het best van alle teams in deze klasse”, zei trainer Job Dragtsma vol trots op zijn jonge ploeg. „Daar zag het aan het begin van dit seizoen niet naar uit. We zijn groeiende en dat proces heeft zich ook vandaag weer voortgezet.”

Complimenten
Dragtsma kreeg de complimenten van zijn collega Cor ten Bosch, die besefte dat JOS/W. goed was weggekomen uit Alkmaar. „We hadden bij rust al met 3-0 voor kunnen staan”, meende de coach over de betere kansen die zijn elftal in eerste helft had gekregen. De grootste viel na 38 minuten te noteren. Na een hard schot van Ilker Yilmaz moest JOS-keeper Colby Harmon de bal lossen. De rebound stuiterde voor de voeten van Yassir Ben Salah. De middenvelder schoot echter te gehaast en knalde de bal pardoes tegen de doelman aan in plaats van hoog in de touwen.

Yassir Ben Salah knalt op keeper Harmon en laat de beste kans voor AFC”34 op een doelpunt liggen . (Foto Martin de Haan)

„De kalmte voor het doel bewaren, dat is ook een kwaliteit”, zei Dragtsma. „Iedereen werkt keihard en we krijgen voldoende mogelijkheden, maar we missen een echte spits die koeltjes een kans afmaakt.”

Dat bleek ook zo’n tien minuten voor tijd. Brian-Paul Tesselaar, die de laatste tijd uit nood de positie in het centrum van de aanval inneemt, leek de bal na een pass van Martijn Riedersma vrij voor het inschieten te hebben. In plaats van op instinct hard uit te halen, tikte hij de bal breed op Sercan Yilmaz, wiens schot kon worden geblokt.

Doelpuntenmaker
Mogelijk heeft AFC’34 volgend seizoen wel een echte doelpuntenmaker in huis, aangezien Boris Zanoli zal terugkeren op het oude nest. De negentienjarige aanvaller vertrok vorige zomer naar Alphense Boys.

Dat het 0-0 bleef had AFC’34 in de slotfase aan doelman Mike Wesselink te danken. Met een katachtige reactie hield hij invaller Allon Koene na een hoekschop van een treffer af en voorkwam dat JOS/W. tegen de verhouding in met de overwinning aan de haal zou zijn gegaan.

Door het puntenverlies in Alkmaar moeten de Amsterdammers de koppositie afstaan aan Velsen, dat nu als enige ploeg na drie wedstrijden in de derde periode negen punten heeft. AFC’34 volgt in dat klassement op twee punten achterstand en speelt de volgende wedstrijd, op zondag 7 april, in en tegen Velsen.

AFC’34: Wesselink, Hulskes, Aykan, Staal, I. Yilmaz, Van Sluis, Ben Salah (79. Snijders), Groot (75. Ntim), S. Yilmaz, Tesselaar en Riemersma.

JOS/W: Harmon, Janssen (64. Van Brakel), Abbring, Bossman, Tol, Fafiani, Hagary (61. Claus), Zeefuik (79. Koene), Bergwijn, Esajas en Schaap.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op