AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) zet sterke serie voort met overtuigende zege bij Blauw Wit (W)

dinsdag, 02 april 2019,

WEST KNOLLENDAM – Het aftellen is begonnen, met nog zes competitiewedstrijden te gaan is de zaterdagselectie van AFC'34 erop gebrand om het seizoen op een positieve manier af te sluiten. De weg omhoog is vanaf de winterstop ingezet en afgelopen zaterdag werd hier een overtuigende 1-5 zege bij Blauw Wit aan toegevoegd. Deze mooie overwinning geeft nog maar eens aan waartoe de ploeg van trainers Jeroen Slaager en Tony Numan in staat kan zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerden de Alkmaarders de wedstrijd op het grote veld in Westknollendam. De organisatie was goed op orde, er werd compact verdedigd en duels werden gewonnen. Opbouwend begon de ploeg alleen wat slordig en hierdoor kon Blauw Wit de score openen. Een totaal onnodige verdwaalde lange bal werd door de gastheren opgepikt en tot doelpunt gepromoveerd door spits Lava Dollart. Vlak hierna werd Blauw Wit wederom gevaarlijk uit een soortgelijk moment, er was een handsbal op rand strafschopgebied nodig om de aanval te stoppen. De vrije trap die volgde ging ouderwets de ballenvanger in.

Het lek werd door AFC'34 wel vrij snel gerepareerd, het ging op een hoger tempo spelen en zoeken naar de gelijkmaker. Er was een dood spelmoment voor nodig om de stand uiteindelijk gelijk te trekken, de scherp ingedraaide vrije trap van Mees Bouman werd door Verdi Sambo binnen gekopt. Na deze treffer lag de wedstrijd even stil omdat de Zaanse doelman bij het doelpunt onaangenaam in botsing kwam met doelpuntenmaker Sambo, geen sprake van een overtreding maar gewoon pech.

De doelman moest uiteindelijk vervangen worden maar hierna kon AFC'34 zijn jacht vervolgen. Op slag van rust kwam de geelblauwe formatie zelfs op voorsprong. Jesse Tielbeke verdedigde een bal uit die achter de verdediging werd opgepikt door Joshua Souisay, hij lobte de bal subliem met buitenkant rechts over de uitgekomen doelman. Een mooie opsteker om met de voorsprong te gaan rusten.

Na de rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde met als grootste verschil dat AFC'34 ditmaal al snel kansen creëerde om de score uit te bouwen. Verdi Sambo, Joshua Souisay en Mees Bouman waren allen dichtbij het derde doelpunt maar deze bleef nog even uit. Na het onbenut laten van deze mogelijkheden was zelfs nog een uiterste krachtsinspanning van doelman Lennart Lakeman nodig om te voorkomen dat Blauw Wit op gelijke hoogte kwam. Uiteindelijk wisten de Alkmaarders met een aantal verse wissels verschil te maken waarbij Mitchell Becker de 1-3 op het bord zette, hij zette drie verdedigers op het verkeerde been en rondde rustig af.

De honger was nog niet gestild en via een voorzet van Martin Jongejan wist Mees Bouman de 1-4 binnen te prikken. Even later was het Joshua Souisay, een ware plaag voor de Zaanse defensie vandaag, die op aangeven van Mitchell Becker de stand op 1-5 bepaalde. Een erg mooi resultaat en de 6e overwinning na de winterstop! Nog 5 wedstrijden te gaan, iedere overwinning die nu nog geboekt wordt brengt de ploeg dichter bij een prachtig einde. Zaterdag wacht DINDUA in Enkhuizen, een traditioneel gezien lastige uitwedstrijd en de ploeg die in Alkmaar nog van AFC'34 wist te winnen.

Opstelling AFC'34 1 (zat.) 1. Lennart Lakeman, 2. Dennis Jong (‘60/ 19. Remzi Katan), 3. Jimmy Beemsterboer ©, 4. Jesse Tielbeke (‘65/ 20. Mitchell Becker), 5. Philip Brommer, 6. Chiel Hartman, 7. Martin Jongejan, 8. Volkan Orhangazi (‘75/ 16. Leroy de Jong), 9. Verdi Sambo, 10. Mees Bouman, 11. Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op