AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) zet goede reeks voort en wint van Kwadijk

maandag, 11 maart 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft de goede vorm na de winterstop voortgezet met een overwinning op Kwadijk. In eigen huis wonnen de Alkmaarders volledig terecht met 3-1, waarmee het in de tweede seizoenshelft nu al meer wedstrijden heeft gewonnen dan in de eerste seizoenshelft. De doelpunten werden gemaakt door Joshua Souisay, Verdi Sambo en Brahim Bakni. 

Vanaf het eerste fluitsignaal was AFC'34 de betere partij. Defensief gaf de ploeg niets weg, terwijl de verdediging van Kwadijk geen grip konden krijgen op de behendige aanvallers van de thuisploeg. Na een aantal goede mogelijkheden was Joshua Souisay het eerst trefzeker. De aanvaller kwam na een uitstekende steekpass van Volkan Orhangazi alleen voor de keeper en rondde beheerst af. 

Ook na die voorsprong kwam Kwadijk niet in het stuk voor en was het eigenlijk wachten op meer. Joshua Souisay en Verdi Sambo waren al dichtbij de tweede treffer, die uiteindelijk ook zou vallen. Via Martin Jongejan en Leroy de Jong kwam de bal voor de voeten van Verdi Sambo, waarna de topscorer de bal van buiten de zestien de kruising in stuurde. 

Een souvereine voorsprong dus bij rust, die na de pauze niet in gevaar leek te komen. AFC'34 bleef scherp en geconcentreerd spelen en het leek een kwestie van tijd voor de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Dit gebeurde echter niet. Sterker nog, Kwadijk kwam terug in de wedstrijd. De bezoekers hadden daar echter wel de hulp van de scheidsrechter bij nodig. Een vrije trap werd door de spits in duidelijke buitenspelpositie ingekopt, maar ondanks het vlagsignaal keurde de arbiter de treffer goed. 

Een tik voor de Alkmaarders, die zich echter niet van de wijs lieten brengen en zich snel herpakten. Het resulteerde uiteindelijk ook nog in de verdiende 3-1 en het waren twee invallers die verantwoordelijk waren voor die treffer. Mitchell Becker slalomde zich een weg richting de vijandelijke zestien, gaf de bal af op Brahim Bakni, waarna laastgenoemde de bal diagonaal binnenwerkte. Aan die score veranderde in het vervolg niet meer, waardoor AFC'34 de vierde overwinning boekt na de winterstop en met SRC en Alcmaria lijkt te gaan strijden voor plek vier. Ook staat de ploeg er nog goed voor in de tweede periode. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Remzi Katan (80' Nick Bijvoet), Jimmy Beemsterboer (c), Jesse Tielbeke, Philip Brommer; Volkan Orhangazi, Mees Bouman, Leroy de Jong (60' Mitchell Becker); Martin Jongejan (70' Brahim Bakni), Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op