AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) wint vijfde wedstrijd na de winterstop

zondag, 24 maart 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft gister wederom een overwinning geboekt, de vijfde na de winterstop. Ditmaal werden de Foresters met 4-1 naar huis gestuurd. Door de zege blijft een plek in de nacompetitie in zicht en staat het elftal er uitstekend voor in de stand om de tweede periode. De Alkmaarse doelpunten werden gemaakt door Joshua Souisay, Volkan Orhangazi en Verdi Sambo (tweemaal). 

Door enkele afwezigen bij AFC'34 stonden er in vergelijking tot de laatste weken enkele andere namen aan de aftrap. Die wijzigingen leken de ploeg in de openingsfase nauwelijks te deren. De gastheren kregen in het eerste kwartier kans op kans, maar was in de afronding te gehaast en niet nauwkeurig genoeg. 

Na een minuut of twintig kwam het elftal van Jeroen Slaager en Tony Numan dan toch aan de leiding. Doelman Lennart Lakeman zette Joshua Souisay met een mooie diepe bal vrij voor de keeper van Foresters, waarna de aanvaller de bal over de goalie heen lobte. Na die treffer zakte het wat weg aan Alkmaarse zijde en kregen ook de bezoekers enkele kansen. Het was echter Lennart Lakeman die met een tweetal knappe reddingen schade voor zijn ploeg voorkwam. 

In de tweede helft speelde AFC'34 een stuk minder dan in het eerste half uur, maar desondanks maakte de thuisploeg snel na rust het verschil. Allereerst rondde Volkan Orhangazi een knappe actie van Remzi Katan af, waarna Verdi Sambo het duel in het slot gooide, na wederom een diepe bal van Lennart Lakeman. Vijf minuten voor tijd werd de bezoekers een eretreffer gegund na een onterecht toegekende strafschop. Lennart Lakeman leek de bal nog te stoppen maar zag de bal via zijn voeten tergend langzaam over de doellijn rollen. 

Het was echter een treffer voor de statistieken. In de slotfase lieten de De Foresters zoveel ruimte, waar AFC'34 in de persoon van Verdi Sambo dankbaar gebruik van maakte. Danny Beemsterboer stuurde de topscorer diep, waarna hij een man uitkapte en beheerst zijn tweede van de middag binnenschoof. Door de zege blijven de Alkmaarders zicht houden op plek vier, maar staat het er bovenal uitstekend voor in de stand om de tweede periode. AFC'34 staat daarin tweede, op drie punten achterstand van Wieringermeer, met nog twee wedstrijden tegoed. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Nick Bijvoet, Marius Wiegman, Jimmy Beemsterboer, Remzi Katan; Chiel Hartman (70' Danny Beemsterboer), Volkan Orhangazi (60' Leroy de Jong), Mees Bouman; Brahim Bakni (60' Mitchell Becker), Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op