AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) wint verdiend van SRC

zondag, 30 september 2018,

Het eerste zaterdagelftal heeft gister volledig terecht weten te winnen van SRC. In Schagen waren de Alkmaarders veruit de sterkste partij, alleen bleef de thuisploeg lang in de wedstrijd doordat de bezoekers legio kansen onbenut lieten. Uiteindelijk wisten Joshua Souisay voor rust, en Remzi Katan na rust, wel te scoren. Lennert Lakeman voorkwam met een ultieme redding dat de thuisploeg in de slotfase alsnog langszij kwam. 

Na de kater van vorige week begon AFC'34 de wedstrijd in Schagen met een gewijzigd elftal, wat ook deels noodzakelijk was vanwege blessures. Zo ontbraken Chiel Hartman, Mees Bouman en Marius Wiegman vanwege blessures en waren Nick Bijvoet, Volkan Orhangazi, Mitchel Becker, Brahim Bakni en Jesse Tielbeke om andere redenen niet inzetbaar. Van de afwezigheid van die spelers was eigenlijk niets te merken. De ploeg van Jeroen Slaager en Tony Numan begon goed en was gedurende de hele eerste helft de betere partij. 

Na een grote kans voor Verdi Sambo bracht Joshua Souisay zijn ploeg halverwege de eerste helft aan de leiding. De spits tikte een vrije trap van Danny Beemsterboer alert binnen bij de eerste paal. De bezoekers controleerden de wedstrijd, zonder dat de thuisploeg ook maar een kans wist te creëeren. Toch kwam SRC vlak voor rust op gelijke hoogte. Na een verkeerde inspeelpass kreeg de spits de bal voor de voeten en wist met een bekeken balletje Lennart Lakeman te verschalken. 

In de tweede helft schakelde AFC'34 een tandje bij en kwam het al rap aan de leiding. Na een mooie aanval over diverse schijven belandde de bal uiteindelijk bij Remzi Katan. De linksback krulde de bal vervolgens uitstekend in de verre hoek. De Alkmaarders bleven de betere partij en kregen legio kansen om de score uit te breiden. Zo schoot Remzi Katan van afstand op de lat, terwijl Verdi Sambo driemaal alleen voor de doelman opdook, zonder succes. Doordat de gasten weigerden de trekker definitief over te halen mochten de gastheren blijven hopen op een puntje. Bijna met succes, ware het niet dat Lennart Lakeman vijf minuten voor tijd op fenomenale wijze een bal uit de kruising wist te tikken. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Martin Jongejan (75' Dennis Jong), Jimmy Beemsterboer (c), Jeffrey Middelkoop, Philip Brommer, Remzi Katan; Danny Beemsterboer, Sacha Boots, Leroy de Jong; Joshua Souisay (70' Joël de Smit) 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op