AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) wint eerste oefenduel bij Berkhout

woensdag, 14 augustus 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft gister de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen in winst omgezet. Op bezoek bij Berkhout wonnen de Alkmaarder volledig verdiend met 2-3, waardoor nieuwbakken trainer Patrick Terwijn een goede start kent. De doelpunten van de bezoekers werden gemaakt door Verdi Sambo (tweemaal) en Shane Dingena. 

AFC'34 reisde met zestien spelers af richting Berkhout, waarbij moet worden aangetekend dat Jesse Tielbeke, Remzi Katan, Mitchell Becker, Philip Brommer en Omar Hassan nog ontbraken wegens blessures, werk en vakantie. De start van de Alkmaarders was wat onwennig. De eerste tien minuten moesten de bezoekers duidelijk even wennen aan de nieuwe speelstijl en afspraken, wat resulteerde in een vroege achterstand. 

Na tien minuten pakte AFC'34 echter het initiatief en kreeg het ook een handvol kansen. Verdi Sambo leek de gelijkmaker te scoren maar zag zijn treffer ten onrechte geannuleerd worden wegens buitenspel. Niet veel later maakte Sambo alsnog de 1-1. Het zou sowieso de eerste helft worden van de spits van AFC'34 want nadat Berkhout uit een counter op 2-1 was gekomen mocht de aanvaller van elf meter aanleggen voor een strafschop. De topscorer van vorig seizoen zag zijn inzet echter gekeerd worden door de doelman van Berkhout. 

In de tweede helft waren de Alkmaarders heer en meester en was het wachten op doelpunten. Nadat Joshua Souisay al twee goede mogelijkheden onbenut liet werd Verdi Sambo de diepte in gestuurd. De spits bleef koel en schoot de 2-2 binnen. AFC'34 bleef controle houden en op jacht naar meer treffers. Dit resulteerde in legio mogelijkheden die niet benut werden.

Uiteindelijk kreeg AFC'34 toch loon naar werken. Uitgerekend Shane Dingena maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer. Het was voor de rechtsback zijn eerste treffer in acht jaar zaterdag 1. De zege zou vervolgens niet meer in gevaar komen omdat de manschappen van Patrick Terwijn en Tony Numan gedurende de gehele wedstrijd eigenlijk nauwelijks een kans weggaven. Komende zaterdag wacht de tweede test als AFC'34 op bezoek gaat bij Wieringerwaard. 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op