AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) wint bizarre clash van Wieringermeer

zondag, 08 maart 2020,

Het eerste zaterdagelftal heeft gister zijn vierde zege op een rij geboekt. In eigen huis wonnen de Alkmaarders na een bizarre wedstrijd met 6-5 van Wieringermeer. Met negen tegen elf, en een 5-3 voorsprong, leken de punten in de tas. De bezoekers kwam echter terug tot 5-5, waarna Max Ruiter in blessuretijd alsnog de punten veiligstelde voor AFC'34. 

De ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan begon nog aardig aan de wedstrijd en zette de tegenstander vroeg onder druk. Toch waren het de gasten die na vier minuten de leiding namen. Na een fout in de opbouw was het Thijs Boersma die Wieringermeer op voorsprong schoot. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong. Leroy de Jong maakte zes minuten later uit een corner gelijk. 

Na wederom zwak verdedigen kwam Wieringermeer na een kwartiertje weer op voorsprong en andermaal was het Thijs Boersma die de trekker overhaalde. AFC'34 toonde veerkracht en slechts enkele minuten later was de stand wederom in evenwicht. Verdi Sambo was de doelpuntenmaker. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding. Na een lange bal van achteruit verscheen Joshua Souisay oog in oog met de doelman van Wieringermeer en schoot vanuit een lastige hoek raak. 

Het was een verdiende voorsprong, want ondanks dat AFC'34 verre van goed speelde was het voetballend wel de betere ploeg. De bezoekers hadden moeite in de opbouw, met name veroorzaakt door het vroege storen van de thuisploeg. Enige minpuntje is dat de gastheren te weinig deden met de geboden mogelijkheden en aan de andere kant niet altijd even scherp stonden te dekken. Gelukkig was Lennart Lakeman echter wel scherp en voorkwam met een aantal fraaie reddingen nog wat doelpunten.

In de tweede helft leek er aanvankelijk weinig aan de hand, maar was het wéér Thijs Boersma die wist te scoren. Joshua Souisay bracht zijn ploeg na een klein uur spelen echter weer aan de leiding. De wedstrijd bleef vervolgens op en neer gaan, met kansen voor beide doelen. Tien minuten voor tijd explodeerde de wedstrijd vervolgens uit het niets. Na een toegekende vrije trap aan AFC'34 op de middenlijn gingen Thijs Boersma en Ko Kempeneers verbaal los richting de scheidsrechter en kregen beide de gele kaart. 

Kempeneers bleef vervolgens doorgaan met cynisch applaudiseren, kreeg zijn tweede gele kaart en kon dus inrukken. Thijs Boersma liet zich vervolgens gaan en spuugde een tegenstander in het gezicht. Na het opstootje dat vervolgens ontstond kon ook Boersma de kleedkamers opzoeken na zijn tweede gele kaart. AFC'34 maakte vervolgens direct daarna de 5-3 via Verdi Sambo, waardoor de wedstrijd beslist leek.

Met elf tegen negen leek er geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat AFC'34 het overtal ontzettend slecht uitspeelde. De ploeg werd slordig, miste de nodige kansen en gaf toch nog mogelijkheden weg aan Wieringermeer. Vijf minuten voor tijd ontsnapte de spits van de bezoekers op het randje van buitenspel aan de aandacht van de Alkmaarse defensie en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. De gasten roken bloed en zagen het geloof in de negentigste minuut beloond worden. Een schot van afstand werd door een verdediger van richting veranderd, waardoor Lennart Lakeman op het verkeerde been stond en volsterkt kansloos was. 

De gastheren moesten vervolgens in de blessuretijd op jacht naar een nieuwe treffer om een blamage te voorkomen. Nadat Verdi Sambo net buiten de zestien werd gevloerd ging Max Ruiter achter de bal staan om de toegekende vrije trap te nemen. De invaller schoot de bal hard langs de muur en verschalkte met zijn inzet de grabbelende doelman. Ditmaal liet AFC'34 de gasten niet meer terugkomen in de wedstrijd en kon zodoende drie belangrijke punten bijschrijven aan het totaal. De ploeg wipt op de ranglijst over Wieringermeer heen en komt op gelijke hoogte met SVW. Volgende week wacht de clash met Sint Adelbert. 

Doelpunten: Verdi Sambo 2x, Joshua Souisay 2x, Leroy de Jong, Max Ruiter

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Marius Wiegman (c), Shane Dingena, Jesse Tielbeke, Philip Brommer; Sacha Boots, Leroy de Jong, Volkan Orhangazi (80' Max Ruiter); Martin Jongejan (60' Joël Smit), Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op