AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC’34 1 (zat.) verslaat Jong Holland in midweekse oefenwedstrijd

woensdag, 20 februari 2019,

ALKMAAR – Na de zure en vooral onverdiende nederlaag in de competitiewedstrijd tegen SRC kreeg AFC’34 (zat.) de ultieme kans op herstel in een midweekse oefenwedstrijd. Aanvankelijk zou de ploeg van trainers Jeroen Slaager en Tony Numan het op eigen veld opnemen tegen zondag vierdeklasser Con Zelo, vele vakantiegangers aan Waarlandse zijde maakte dit helaas onmogelijk. Doordat Jong Holland ook te maken kreeg met een late afmelding vonden de beide Alkmaarse ploegen elkaar op sportpark ‘’Alkmaarderhout’’ waar dinsdagavond jl. om acht uur werd afgetrapt.

Het was de tweede oefensessie de beide ploegen tegen elkaar speelden en evenals de eerste keer trok het team van Phuong Nguyen ten strijde met een mooie mix van spelers uit het 1e, 2e en O-19. Waar AFC ’34 in het vorige treffen nog werd verrast door het tempo en de gretigheid van een jeugdig Jong Holland was het ditmaal andersom. Ondanks enkele wijzigingen in de opstelling stond er een goed samenwerkende ploeg die de toon zette door felle druk op de bal, scherpe duels en een hoog aanvalstempo.

AFC’34 wist met name in het eerste half uur vele malen gevaarlijk te worden door het directe aanvalsspel en scoorde dan ook al binnen tien minuten twee doelpunten via Danny Beemsterboer en Joshua Souisay. Naar mate de eerste helft vorderde kwam ook de thuisploeg meer in het spel voor en volgden aan beiden kanten nog enkele goede mogelijkheden tot scoren. Beide ploegen leken voor rust niet meer tot scoren te komen. Brahim Bakni zag maar liefst 2 (!) doelpunten afgekeurd worden wegens buitenspel en Jong Holland had last van ‘’eigen’’ keeper, Nick Blaauw stond bij afwezigheid van Lennart Lakeman namelijk onder de lat bij AFC’34 deze avond. Waarvoor dank Nick!

Toch werd de voorsprong kort voor rust nog naar 0-3 gebracht, Martin Jongejan was van flank gewisseld en krulde de bal vanaf links prachtig in de verre hoek. Een mooie uitgangspositie om te gaan rusten. Na de thee was het echter Jong Holland dat de toon zette. AFC’34 had moeite de organisatie op orde te krijgen en had hierdoor moeite om druk op de bal te houden. Doordat ook aanvallend wat slordigheden in het spel slopen had Jong Holland langere perioden balbezit en begon de jacht op een aansluitingstreffer. Die kwam er ook snel en na een kwartier spelen in de tweede helft was de tussenstand op 2-3 gebracht.

Nadat enkele mogelijkheden op de gelijkmaker waren gemist kreeg AFC ’34 weer iets meer grip op de situatie, mede dankzij enkele wisselingen. De bal bleef langer in de ploeg en de ruimtes werden beter compact gehouden. In de laatste fase van de wedstrijd hadden beide ploegen nog goede kansen op een extra doelpunt maar die bleven verder uit. Daardoor stapte AFC ’34 als winnaar van het veld en mag gezegd worden dat het een prettige en leerzame avond was. En bovenal kregen de aanwezige toeschouwers bij vlagen mooie dingen te zien.

Opstelling AFC’34 1 (zat.): 1. Nick Blaauw, 2. Nick Bijvoet, 3. Jimmy Beemsterboer ©, 4. Philip Brommer (’45/ 12. Dennis Jong), 5. Remzi Katan, 6. Chiel Hartman, 7. Martin Jongejan (‘45/ 14. Mees Bouman), 8. Volkan Orhangazi, 9. Brahim Bakni, 10. Danny Beemsterboer, 11. Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op