AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) toont karakter en pakt punt bij Wieringermeer

zaterdag, 26 oktober 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft vandaag een uitstekend antwoord gegeven op de nederlaag van vorige week. Op bezoek bij concurrent Wieringermeer streed de ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan voor elke meter en hield het uiteindelijk een punt over aan het duel. In Slootdorp kwamen de Alkmaarders terug van een 1-3 achterstand, waarbij Verdi Sambo met drie treffers een hoofdrol vertolkte. 

Vooraf was het even afwachten hoe de bezoekers zouden reageren op de nederlaag van vorige week tegen Wherevogels. De wedstrijd tegen Wieringermeer was er eentje tegen een concurrent, maar het was ook een wedstrijd van aanhaken of afhaken. AFC'34 toonde echter karakter en liet zich van zijn beste kant zien bij Wieringermeer. 

Onder aanvoering van Jeffrey Middelkkop speelden de Alkmaarders het eerste kwartier uitstekend, met een gezonde dosis agressie en kreeg het ook een aantal goede mogelijkheden. Verdi Sambo en Sacha Boots waren echter net niet scherp genoeg in de afronding. De thuisploeg werd ook enkele keren gevaarlijk, maar echt grote kansen bleven uit. Toch kwam Wieringermeer na twintig minuten aan de leiding. Na een combinatie kwam Kevin de Bruijn aan de rechterkant door en hij verschalkte Michael Ibink met een lastige inzet die al stuiterend via de binnenkant van de paal binnenviel. 

AFC'34 liet het koppie echter niet hangen en bleven op jacht gaan naar een treffer. Het zou uiteindelijk topscorer Verdi Sambo zijn die de score weer in evenwicht bracht. Na goed doorjagen kwam de spits oog in oog met de vijandelijke doelman en schoot beheerst raak. De wedstrijd bleef hierna tot de rust in evenwicht, met wat kansjes aan beide kanten. 

In de tweede helft pakte AFC'34 de draad weer op en bleef het met dezelfde passie en strijd voetballen als in de eerste helft. Een treffer van de Alkmaarders hing dan ook in de lucht, maar in de omschakeling was het Wieringermeer dat toesloeg. Een afgeslagen bal werd van buiten de zestien op fraaie wijze achter Michael Ibink geschoten, die volstrekt kansloos was op deze inzet. 

Het was voor de gasten het teken om nog aanvallender te gaan spelen en dat leek na een uur spelen de gelijkmaker op te leveren. Verdi Sambo en Marius Wiegman konden alleen doorstomen naar de doelman van Wieringermeer, maar net op het moment dat Sambo de bal af wilde leggen werd hij van achter naar beneden getrokken. Het was het ontnemen van een duidelijke scoringskans en de verdediger van de thuisploeg mocht daarom inrukken met een rode kaart. 

Dat leek het moment voor AFC'34 om door te drukken maar uit een counter kwam Wieringermeer zelfs op 3-1. Met nog twintig minuten te spelen zetten de Alkmaarders alles op alles om de score om te buigen en dat lukte. Wie anders dan Verdi Sambo bracht zijn ploeg met een lobje terug in de wedstrijd. Het was hierna pompen of verzuipen voor de gasten, die de thuisploeg met de rug tegen de muur zette. 

De gelijkmaker zou tien minuten voor tijd uiteindelijk vallen. Verdi Sambo completeerde zijn hattrick met een diagonale schuiver. In de laatste tien minuten probeerde AFC'34 de overwinning te forceren maar stuitte het keer op keer op de doelman van Wieringermeer. Zodoende volgde er een puntendeling, maar het was een gelijkspel waar de Alkmaarders trots op konden zijn en eentje die perspectief biedt. 

Opstelling AFC'34: Michael Ibink; Dennis Jong (70' Shane Dingena), Marius Wiegman (c), Jesse Tielbeke, Remzi Katan; Sacha Boots (70' Joël Smit), Jeffrey Middelkoop, Leroy de Jong; Martin Jongejan, Verdi Sambo, Brahim Bakni (46' Omar Hassan)  

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op