AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) ruim langs Graftdijk: 1-5

woensdag, 15 januari 2020,

Het eerste zaterdagelftal heeft gisteravond een ruime oefenzege behaald bij Graftdijk. Op bezoek in het gelijknamige dorp won de ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan met maar liefst 1-5. De doelpunten werden gemaakt door Jeffrey Middelkoop, Jimmy Beemsterboer, Joshua Souisay, Mitchell Becker en Joël Smit. 

Het waren gister niet de makkelijkste omstandheden waar de Alkmaarders mee te maken kregen. Er stond een stormachtige wind op het sportpark, waarbij AFC'34 in de eerste helft om moest zien te gaan met een krachtige wind tegen. Na een periode van gewenning gingen de bezoekers echter goed met de omstandigheden om. Defensief kwam de ploeg na het eerste kwartier niet heel vaak in de problemen, al stonden de gasten toen al wel met 1-0 achter na een fout in de opbouw. 

AFC'34 herstelde zich echter en wist al combinerend een aantal goede kansen te creëren. Met name Joshua Souisay kreeg een paar uitstekende mogelijkheden. Het duurde echter tot vlak voor de pauze tot de stand in evenwicht werd gebracht. Jeffrey Middelkoop stond aan het einde van een mooie aanval en schoof de bal beheerst binnen. 

In de tweede helft waren de Alkmaarders vervolgens oppermachtig. De ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan koos ervoor om Graftdijk vanaf de aftrap vast te zetten en dat resulteerde erin dat de thuisploeg met wind tegen nauwelijks van de eigen helft af wist te komen. De bezoekers stapelden kans op kans, alvoren Jimmy Beemsterboer zijn ploeg op voorsprong zette. De verdediger tikte een vrije trap van Volkan Orhangazi achter de kansloze doelman. 

AFC'34 toonde zich gretig en bleef op jacht gaan naar meer doelpunten. Joshua Souisay wist na goed afjagen de marge te vergroten. De aanvaller veroverde de bal, kwam oog in oog met de doelman, omspeelde deze en schoot het speeltuig tegen de touwen. Niet lang daarna profiteerde Mitchell Becker van een verkeerde inschatting van de verdediging van Graftdijk. Het stelde de spits in staat om 20 seconden na zijn entree op fraaie wijze de bal over de keeper te lobben en de stand op 1-4 te brengen. 

Het slotakkoord was voor Joël Smit. De aanvaller stond aan het einde van een mooie combinatie en wist op die manier ook nog zijn goaltje mee te pikken. Ondanks nog een aantal kansen zou het bij 1-5 blijven. Een fraaie en terechte overwinning voor AFC'34, dat het notabene moest stellen zonder topschutter Verdi Sambo. Volgende week dinsdag wacht de laatste oefenwedstrijd tegen VESDO, waarna de Alkmaarders op 25 januari de competitie hervatten op bezoek bij Sportin Krommenie. 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op