AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) ruim langs Blauw Wit

maandag, 19 november 2018,

Het eerste zaterdagelftal heeft afgelopen weekend een ruime 5-2 overwinning geboekt op Blauw Wit uit Wormerveer. Op het eigen complex werd het verschil, na een 2-1 ruststand, in de tweede helft gemaakt. Voor de pauze schoten Mees Bouman en Verdi Sambo raak, na de rust waren Chiel Hartman, Jimmy Beemsterboer en wederom Verdi Sambo trefzeker. 

Jeroen Slaager en Tony Numan moesten voor deze wedstrijd weer enkele wijzigingen doorvoeren, deels vanwege enkele afwezigen, maar ook vanwege een aantal spelers die juist weer terugkeerden. Eén van die teruggekeerde spelers zette de ploeg al rap op een 1-0 voorsprong. Na een mooie aanval vond Verdi Sambo de doelman van Blauw Wit op zijn weg, maar reageerde Mees Bouman attent door de 1-0 binnen te tikken. 

AFC'34 ging hierna verder en de ploeg kreeg na twintig minuten loon naar werken. Aanvoerder Jimmy Beemsterboer werd na een goede actie gevloerd in het strafschopgebied van Blauw Wit, waarna de bal op de stip ging. Verdi Sambo liet de keeper vanaf elf meter kansloos en verdubbelde de voorsprong. In het vervolg van de eerste helft lieten de Alkmaarders de touwtjes iets vieren, waardoor de bezoekers beter in het spel kwamen. Het resulteerde tien minuten voor rust in de aansluitingstreffer. Na een goede voorzet van de rechterkant liet de spits doelman Lennart Lakeman kansloos met een bekeken kopbal. 

In de tweede helft schakelde de thuisploeg weer een tandje bij en kwam het via Chiel Hartman op 3-1. De middenvelder zag zijn eerste poging nog op de lat uiteenspatten, waarna Hartman zijn eigen rebound van buiten de zestien in de bovenhoek joeg. Blauw Wit weigerde echter op te geven en wist enkele minuten later wederom de aansluiting te vinden. Uit de omschakeling ging de bal via een AFC'er het doel in en was de spanning terug in de wedstrijd. 

Die hoop was echter niet van lange duur. Jimmy Beemsterboer kopte de bal niet veel later uit een indraaiende vrije trap achter de doelman van Blauw Wit. Toen Verdi Sambo enkele minuten later na een fraaie actie ook nog de 5-2 maakte was het gebeurd met het verzet van de gasten. In de resterende twintig minuten kwam AFC'34 niet meer in de problemen, en had het zelfs nog uit kunnen lopen naar een ruimere marge als de ploeg wat scherper was geweest. Door deze overwinning nestelen de Alkmaarders zich weer in de ruime subtop. Over twee weken kan er een volgende stap worden gezet als Wieringermeer op bezoek komt in de Kaasstad. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Dennis Jong (60' Robin Hoes), Jimmy Beemsterboer (c), Jesse Tielbeke, Remzi Katan; Chiel Hartman, Volkan Orhangazi (70' Sacha Boots), Mees Bouman (80' Jeffrey Middelkoop); Martin Jongejan, Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op