AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) pakt punt in topper tegen Purmersteijn

zondag, 17 december 2017,

Het eerste zaterdagelftal heeft gister een prestatie van formaat neergezet door koploper Purmersteijn in Alkmaar op 2-2 te houden. Voorafgaand aan de wedstrijd had de ploeg uit Purmerend elf wedstrijden gespeeld en deze alle elf weten te winnen. Tegen AFC'34 kwam er een einde aan die reeks. De gasten kwamen halverwege de tweede helft op 0-2, waarmee de wedstrijd beslist leek. In de slotfase kwam de ploeg van Jeroen Slaager en Tony Numan door doelpunten van Joshua Souisay en Mees Bouman alsnog langszij. 

De thuisploeg wist vooraf dat hen een loodzware opdracht te wachten stond. Purmersteijn is dit seizoen misschien wel met afstand de beste ploeg van de competitie en weet de ene na de andere zege aan elkaar te rijgen. Het was dan ook niet raar dat de bezoekers in de eerste helft een overwicht hadden, zonder dat AFC'34 werd weggespeeld overigens. Toch zag je bij vlagen de kwaliteiten van de koploper en het was dan ook niet raar dat Lennart Lakeman een aantal keer handelend moest optreden. 

De doelman hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been, maar moest halvewege de eerste helft toch de bal uit zijn doel halen. Na een vrije trap van de zijkant werd de bal teruggekopt de doelmond in, waarna een aanvaller van Purmersteijn de bal bij de tweede paal over de doellijn kon lopen. Aanvallend kon AFC'34 hier in de eerste helft weinig tegenover stellen, al voetbalde de ploeg bij vlagen aardig mee.

Na de pauze werd de koploper sterker en kreeg het een aantal mogelijkheden om afstand te nemen van de Alkmaarders. De grootste kans was na een uur spelen voor de spits van Purmersteijn. Na een goedkoop verkregen strafschop schoot hij de bal echter hoog over vanaf de stip. Het leek geen kostbare misser te worden want een minuut of tien later kwamen de bezoekers alsnog op 0-2 door een schot uit de tweede lijn. De ontlading was groot bij de gasten, die vooraf absoluut niet gerust waren op een goede afloop. 

Die zorgen bleken uiteindelijk terecht. Na een tactische omzetting ging AFC'34 achterin een-op-een spelen en dat bracht Purmersteijn toch wat in de problemen. Nadat de doelman eerst nog goed redde op een schot van Verdi Sambo moest hij uiteindelijk lossen op een inzet van invaller Mees Bouman. Joshua Souisay reageerde attent en schoot de aansluitingstreffer binnen. 

Het was het sein voor een waar slotoffensief, waarbij een schot van Danny Beemsterboer rakelings langs de kruising zeilde. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd leek Marius Wiegman uiteindelijk de 2-2 te maken, maar zijn treffer werd volkomen onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Er zou echter toch nog sprake zijn van gerechtigheid. In de allerlaatste minuut kreeg AFC'34 een strafschop na een overtreding op Danny Beemsterboer. Mees Bouman wist dit buitenkansje te verzilveren. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af, waardoor de Alkmaarders na een knappe comeback het eerste puntenverlies van Purmersteijn realiseerden. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Remzi Katan (75' Danny Beemsterboer), Marius Wiegman, Jimmy Beemsterboer (c), Philip Brommer; Leroy de Jong (65' Mees Bouman), Volkan Orhangazi, Chiel Hartman; Joshua Souisay, Verdi Sambo, Martin Jongejan

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op