AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) overtuigend langs Wieringerwaard

zondag, 18 augustus 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft gister een klinkende 2-7 overwinning geboekt op bezoek bij Wieringerwaard. De Alkmaarders gingen de rust in met een 1-2 tussenstand, waarna het in de tweede helft uitliep naar een ruime overwinning. De doelpunten werden gemaakt door Brahim Bakni (2x) Joshua Souisay (2x), Martin Jongejan, Marius Wiegman en Volkan Orhangazi. 

De bezoekers begonnen de avondwedstrijd wat slordig en moesten duidelijk wennen aan het lange gras in Wieringerwaard. Toch was AFC'34 duidelijk de betere partij en kreeg het ontzettend veel ruimte om te voetballen. Na tien minuten opende de ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan de score. Volkan Orhangazi stuurde Joshua Souisay de diepte in, waarna laatstgenoemde de bal panklaar legde voor Brahim Bakni, die vervolgens niet faalde in de afronding. 

Door een communicatiefoutje kwam de thuisploeg zowaar op gelijke hoogte, maar dat zou niet lang duren. Wederom Brahim Bakni schoot zijn ploeg met een harde wreeftrap op voorsprong. In het vervolg van de eerste helft weigerde AFC'34 afstand te nemen van de thuisploeg en hielp het een handvol kansen om zeep. 

Na de pauze trokken de bezoekers de stand wederom in evenwicht en opnieuw na een fout in de defensie van de Alkmaarders. Een defensie die overigens verder niet of nauwelijks iets weggaf. Tien minuten later kwam AFC'34 opnieuw op voorsprong en ditmaal was het Martin Jongejan, die met een beetje hulp van de keeper wist te scoren. De buitenspeler zag zijn voorzet via de handen van de doelman tot doelpunt gepromoveerd worden. 

Enkele minuten later gooide Marius Wiegman het duel definitief in het slot door een afgemeten voorzet van Volkan Orhangazi binnen te koppen. Het verzet van de thuisploeg was daarmee definitief gebroken, waarna AFC'34 via Volkan Orhangazi en tweemaal Joshua Souisay uit wist te lopen naar een ruime 2-7 overwinning. Zo hebben de Alkmaarders hun eerste twee oefenwedstrijden in winst om weten te zetten. Komende dinsdag is Medemblik de volgende tegenstander. 

Opstelling AFC'34: Nick Bleeker; Shane Dingena (46' Marius Wiegman), Jimmy Beemsterboer (c), Jesse Tielbeke, Max Ruiter (46' Remzi Katan); Sacha Boots (60' Chiel Hartman), Leroy de Jong, Volkan Orhangazi; Martin Jongejan, Brahim Bakni, Joshua Souisay (60' Joel Smit) 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op