AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) onnodig hard onderuit bij DZS

zaterdag, 03 november 2018,

Het eerste zaterdagelftal heeft het goede gevoel van de wedstrijd tegen Opperdoes niet kunnen behouden. Nadat de Alkmaarders vorige week na een prima pot met 1-1 gelijkspeelden tegen de nummer twee van de ranglijst, ging het vandaag ongenadig hard onderuit op bezoek bij DZS. Na een 1-1 ruststand liep de thuisploeg in de tweede helft fortuinlijk uit naar 6-2. 

Na de goede prestatie van vorige week was er weinig reden tot wisselen voor Jeroen Slaager en Tony Numan. Lennart Lakeman keerde terug onder de lat na een schorsing van twee wedstrijden en Joshua Souisay verving de geblesseerde Brahim Bakni. AFC'34 begon ook goed aan de wedstrijd in Neck. Na vijf minuten brak Remzi Katan door aan de linkerkant, speelde een paar man uit en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Joshua Souisay. De teruggekeerde aanvaller schoot zijn ploeg vervolgens op voorsprong. 

Halverwege de eerste helft lieten de bezoeker de teugels echter wat vieren en werd DZS ook wat dreigender. Na een aantal waarschuwingen maakte de gastheren tien minuten voor rust gelijk. Na balverlies in de opbouw kreeg de spits iets te veel ruimte en wist Lennart Lakeman in de korte hoek te verschalken. Voor rust zou er vervolgens niet meer gescoord worden. 

Na de pauze begon AFC'34 furieus aan de tweede helft en drong het DZS terug op eigen helft. De bezoekers wonnen elk duel en waren vastbesloten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks het overwicht was het de thuisploeg die aan de leiding kwam. Een voorzet van de zijkant werd in één keer op de pantoffel genomen door de linksbuiten, die zijn inzet achter de kansloze Lakeman zag belanden. 

Deze tegenslag was echter niet direct reden tot paniek, aangezien de Alkmaarders nog ruim een half uur hadden om de wedstrijd te kantelen. Die opdracht werd echter niet makkelijker toen Marius Wiegman een strafschop veroorzaakte, die door de aanvaller van DZS koeltjes werd benut. De ingevallen Verdi Sambo bracht AFC'34 vervolgens na mooie aanval, en dito lobje, terug in de wedstrijd. 

AFC'34 ging al verder naar voren spelen en werd vervolgens in de omschakeling geslacht. Na een diepe bal liepen Jimmy Beemsterboer en Philip Brommer elkaar in de weg, waarna de spits van DZS alleen op de Alkmaarse doelman af kon en de 4-2 maakte. In de laatste paar minuten brak de thuisploeg nog twee keer uit en wist het nog tweemaal te scoren, eenmaal middels een mooie knal in de kruising, terwijl er ook nog werd gescoord vanaf de strafschopstip. Een bittere pil voor de ambitieuze Alkmaarders, die nu twee weken hebben om zich voor te bereiden op het duel met Blauw-Wit. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Martin Jongejan, Marius Wiegman, Jimmy Beemsterboer, Philip Brommer, Remzi Katan; Chiel Hartman, Sacha Boots (70' Dennis Jong), Jeffrey Middelkoop (60' Volkan Orhangazi); Leroy de Jong (60' Verdi Sambo), Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op