AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) ongelukkig onderuit tegen SRC

maandag, 18 februari 2019,

Het is zaterdag 1 afgelopen weekend niet gelukt de zegereeks van na de winterstop voort te zetten. De Alkmaarders gingen in eigen huis ongelukkig en onverdiend onderuit tegen SRC. Na een vlotte dubbele achterstand knokten de gastheren zich nog wel terug in het duel maar zagen de bezoekers uit Schagen uiteindelijk met drie punten vertrekken. 

De start voor de ploeg van Jeroen Slaager en Tony Numan was dramatisch te noemen. Ondanks dat het voetballend gezien best goed begon, met twee snelle kansen tot gevolg, keek de ploeg binnen tien minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Na vijf minuten kwam SRC op voorsprong na een miscommunicatie in de Alkmaarse defensie. De spits van SRC reageerde alert op een verkeerde inspeelpass en rondde beheerst af. Niet veel later kwam diezelfde aanvaller opnieuw oog in oog te staan met de doelman na een omschakelmoment. Ook deze keer bleef de aanvalsleider koel en schoot de bal via een been van een AFC'er binnen. 

De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en koppelde een goede dosis strijd aan prima veldspel, de aansluitingstreffer zou dan ook een kwestie van tijd zijn. Halverwege de eerste helft was het dan zover. Verdi Sambo mocht na een overtreding in het strafschopgebied aanleggen van elft meter en faalde niet. Ondanks een overwicht van de Alkmaarders zou die 1-2 tussenstand tot de rust op het scorebord blijven staan. 

Na de pauze begon AFC'34 niet geheel scherp en leek SRC binnen een paar minuten wederom te scoren. De treffer werd echter geannuleerd vanwege buitenspel. De gastheren werden hierdoor weer wakker geschud en openden de jacht op de gelijkmaker. Met de toenemende druk nam de ploeg ook steeds meer risico en dat werd na een uur spelen afgestraft door de gasten. Een voorzet van de zijkant werd beheerst binnengeschoten door een middenvelder van SRC. 

Ondanks deze domper weigerde AFC'34 zich gewonnen te geven en die dadendrang werd tien minuten voor tijd beloond. Brahim Bakni kopte een lange bal door op Verdi Sambo, waarna laatstgenoemde de bal resoluut in de verre hoek schoot. In het restant van de wedstrijd zetten de Alkmaarders alles op alles om tenminste die gelijkmaker te forceren, maar deze zou helaas niet meer vallen. 

Opstelling AFC'34: Robin Zwagerman; Dennis Jong (46' Remzi Katan), Jimmy Beemsterboer, Jesse Tielbeke, Philip Brommer (bij afwezigheid van Robin Hoes); Chiel Hartman, Mitchell Becker (60' Mees Bouman), Volkan Orhangazi (75' Brahim Bakni); Martin Jongejan, Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op