AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) moet na een uur buigen voor Alcmaria

zondag, 03 september 2017,

Het eerste zaterdag elftal heeft gistermiddag geen resultaat weten te behalen op bezoek bij Alcmaria Victrix. De ploeg van Jeroen Slaager en Tony Numan kon ruim een uur lang prima partij bieden aan de stadgenoot, maar na de 4-2 was het verzet van AFC'34 gebroken.

De gasten begonnen de wedstrijd een beetje onwennig. Door wat positiewisselingen ten opzichte van vorig jaar en een andere manier van voetballen duurde het even voordat iedereen op zijn gemak was. Veel kansen warden er echter niet weggegeven in die periode. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en kwam het ook op voorsprong.

Joshua Souisay werd diep gestuurd, speelde de keeper uit en schoot de bal prima binnen. Heel lang kon AFC'34 niet genieten van de voorsprong. Binnen enkele minuten combineerde Alcmaria zich een weg door de vijandelijke defensie, waarna de rechtsbuiten oog in oog met Lennart Lakeman beheerst afrondde. Na een half uur spelen kwamen de gastheren zelf ook nog op voorsprong. Rick Kout kon vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap en krulde deze op prachtige wijze in de kruising.

Extra zuur was dat Lennart Lakeman bij het doelpunt geblesseerd raakte. De doelman kon de wedstrijd niet vervolgen en dwong de technische staf op die manier al vroeg tot een tweede wissel, nadat eerder Joel de Smit al na enkele minuten naar de kant moest met een schouderblessure. Niet lang na de wissel kon ook de invaller-doelman Michael Ibink de bal uit het net halen. Na een wat gelukkig verkregen strafschop schoot Rick Kout raak vanaf de stip.

AFC'34 liet zijn hoofd echter niet hangen en kwam via Joshua Souisay vlak voor rust terug in de wedstrijd. Na de pauze kregen de gasten een gigantische mogelijkheid op de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van opnieuw Joshua Souisay. De rappe aanvaller leek de bal op een presenteerblaadje aan Leroy de Jong te geven, alleen was de inzet van laatstgenoemde te slap waardoor de doelman alsnog redding kon brengen.

Na ruim een uur spelen gooide Alcmaria de wedstrijd in het slot. Een afstandschot belandde via een AFC-verdediger achter de kansloze Michael Ibink, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Nadat Shane Dingena een onnodige tweede gele kaart pakte was er voor het moegestreden tiental geen houden meer aan. Mede door goed keeperswerk van Michael Ibink bleef de schade beperkt tot slechts een extra tegen doelpunt. Mike Stoop schot van dichtbij hard binnen.

Ondanks de uiteindelijke ruime nederlaag waren er wel voldoende positieve punten. In het eerste uur werden er nauwelijks mogelijkheden weggegeven en zag het er voetballend gezien bij vlagen goed uit. Goed genoeg om in ieder geval met een redelijk positief gevoel toe te kunnen werken richting de competitiestart. Voor die tijd kan de nieuwe speelwijze in de bekerwedstrijden tegen Stormvogels en SVIJ verder geimplementeerd worden.

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman (30' Michael Ibink); Shane Dingena, Marius Wiegman, Jimmy Beemsterboer (c), Philip Brommer; Chiel Hartman, Volkan Orhangazi (75' Danny Beemsterboer), Mees Bouman; Leroy de Jong, Joel de Smit (3' Joop van Tol), Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op