AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) lijdt beschamende nederlaag bij Wherevogels

zondag, 20 oktober 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft zichzelf gister geblameerd op bezoek bij Wherevogels. In Purmerend gingen de Alkmaarders hard onderuit bij de ploeg die voor deze speelronde op de laatste plaats stond. Het werd maar liefst 6-2 voor de thuisploeg. De goals van AFC'34 werden gemaakt door Roy Middelkoop en Verdi Sambo. 

Voorafgaand aan de wedstrijd was het flink puzzelen voor Patrick Terwijn en Tony Numan. Vanwege vakanties en blessures konden de coaches niet beschikken over Jimmy Beemsterboer, Lennart Lakeman, Joshua Souisay, Mitchell Becker, Philip Brommer, Chiel Hartman, Joel Smit, Max Ruiter, Jesse Tielbeke, Jeffrey Middelkoop en Volkan Orhangazi. Ondanks de personele problemen reisden de Alkmaarders met veertien man af naar Purmerend. 

In de eerste 25 minuten was het duel redelijk in evenwicht. Beide ploegen speelden slordig maar kregen wel de nodige kansjes. De grootste kans was voor AFC'34 maar Brahim Bakni vond in kansrijke positie de keeper op zijn weg. Aan de andere kant probeerde de thuisploeg het veelvuldig van afstand, maar zonder succes. 

Na een half uur kwam Wherevogels echter toch aan de leiding. De rechtsbuiten liep uit de rug weg van Shane Dingena en schoot de bal onberispelijk achter de doelman. Die treffer had het teken moeten zijn voor de Alkmaarders om er een schepje bovenop te doen maar het tegendeel bleek waar. De bezoekers bleven slordig spelen, kwamen niet in de duels en weigerden elkaar te helpen. Het resultaat was dat een matige ploeg als Wherevogels zowaar nog het idee kreeg dat het aardig kon voetballen. 

In de tweede helft leek er wat verbetering in het spel te zitten en kregen de gasten ook een aantal goede mogelijkheden via Brahim Bakni. De spits miste echter nog de nodige scherpte waardoor een gelijkmaker uit bleef. Niet veel later kreeg AFC'34 dan toch de rekening gepresenteerd voor de belabberde instelling die de ploeg aan de dag legde in Purmerend. Uit een ingooi wisten de gastheren de 2-0 te maken. 

Even leek een comeback tot de mogelijkheden te behoren toen Roy Middelkoop na een afgeslagen corner de 2-1 wist binnen te tikken. De hoop was echter van korte duur want niet veel later werd de marge weer vergroot tot twee. Aan deze treffer zat echter wel een luchtje want Roy Middelkoop werd overduidelijk in zijn rug geduwd, waarna de spits van Wherevogels kon scoren. 

Alle hoop werd hiermee de grond in geboord bij AFC'34, dat zich daarna gewillig naar de slachtbank liet leiden. In de laatste twintig minuten wist Wherevogels uit te lopen naar 6-1, waarbij met name de vijfde treffer illustratief was voor het spel van de Alkmaarders. Op de achterlijn wist de linksbuiten twee man van zich af te schudden, legde de bal breed, waarna de spits de bal in het lege doel kon schuiven.

Verdi Sambo deed in de slotfase nog wat terug, maar zijn treffer was slechts voor de statistieken. Door de nederlaag is AFC'34 inmiddels in de middenmoot beland en zal het volgende week op bezoek bij Wieringermeer een resultaat moeten halen als het dit seizoen een rol van betekenis wil gaan spelen in de subtop. Bij een nederlaag dreigt er immers een kleurloos seizoen in de grauwe middenmoot. 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op