AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) laat onnodig dure punten liggen in Wieringermeer

zondag, 21 april 2019,

Het eerste zaterdagelftal is er gister niet in geslaagd de strijd om de tweede periode in haar voordeel te beslissen. Op bezoek bij directe concurrent Wieringermeer werd er onterecht met 2-1 verloren. De Alkmaarders blijven koploper in de tweede periode, maar concurrent Wieringermeer volgt op een punt en heeft bovendien een wedstrijd tegoed. 

Door de nodige afwezigen was het puzzelen geblazen voor de technische staf van AFC'34 in aanloop naar dit belangrijke duel. Vanwege festiviteiten waren Jeroen Slaager en Tony Numan genoodzaakt de ploeg op liefst vijf plaatsen te wijzigen ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Flamingo's van vorige week. Ondanks de vele wijzingingen kwam de ploeg goed voor de dag. 

De Alkmaarders hadden de organisatie goed voor elkaar en gaven defensief eigenlijk nauwelijks wat weg. Het waren de bezoekers die via Brahim Bakni de eerste kans kregen. De aanvaller kwam oog in oog met de doelman van Wieringermeer te staan maar wist deze niet te passeren. Toch kwam AFC'34 na een minuut of twintig op voorsprong. Een slim genomen vrije trap van Jimmy Beemsterboer werd door topscorer Verdi Sambo leep over de keeper van de thuisploeg heen gekopt. 

Een mentale opsteker voor de Alkmaarders, die de voorsprong ook verdienden gezien de kansenverhouding. Toch zou de thuisploeg vlak voor rust op gelijke hoogte komen. Een onoplettenheidje na een corner stelde Thijs Boersma in staat om van dichtbij de 1-1 binnen te werken. Een fikse domper voor de gasten, die tot dan toe weinig te duchten hadden van de voorhoede van Wieringermeer. 

Na de pauze kwam AFC'34 goed uit de startblokken en kreeg het middels Joshua Souisay en Verdi Sambo twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Leroy de Jong was nog het dichtste bij een treffer, de middenvelder liet met zijn inzet de keeper kansloos maar zag zijn inzet door een ultieme inspanning van een verdediger van de lijn gehaald worden.  De Alkmaarders voetbalden onder aanvoering van Mitchell Becker en Sacha Boots regelmatig goed onder de druk van Wieringermeer uit en het leek dan ook wachten op 1-2. Die zou echter niet vallen. Sterker nog, de thuisploeg zou zelfs op voorsprong komen. 

De warrig leidende arbiter, die voor werkelijk elk contact floot, gaf Wieringermeer een indirecte vrije trap na vermeend gevaarlijk spel in het strafschopgebied. De bal kwam op zo'n elf meter van het doel te liggen en het was wederom Thijs Boersma die succesvol de trekker overhaalde. AFC'34 ging in het vervolg alles of niet spelen en waren middels Robin Hoes en Jimmy Beemsterboer nog dichtbij een welverdiend punt, maar het mocht helaas niet zo zijn. Door de nederlaag hebben de Alkmaarders de winst in de tweede periode niet meer in eigen hand, maar als de ploeg de resterende twee duels wint hebben ze nog altijd zeer goede kans op het behalen van de nacompetitie omdat plek vier ook nog in het vizier is. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Marius Wiegman, Jimmy Beemsterboer (c), Chiel Hartman, Robin Hoes; Sacha Boots, Mitchell Becker, Leroy de Jong (60' Danny Beemsterboer); Brahim Bakni (65' Martin Jongejan), Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op