AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) knokt zich met tien man langs Wieringermeer

maandag, 09 april 2018,

Het eerste zaterdagelftal heeft afgelopen weekend een prestatie van formaat neergezet door in eigen huis met 4-3 te winnen van concurrent Wieringermeer. Het elftal van Jeroen Slaager en Tony Numan is op dit moment samen met Sporting Krommenie en Wieringermeer verwikkeld in een felle strijd om twee tickets voor de nacompetitie te bemachtigen. Vooraf stonden de Alkmaarders vijfde en Wieringermeer derde, wat een zege voor de thuisploeg wel redelijk noodzakelijk maakte. 

AFC'34 begon de wedstrijd wat slordig en zag de bezoekers enkele grote kansen krijgen door op knullige wijze balverlies te lijden op eigen helft. Na dit begin kwamen de gastheren beter in de wedstrijd en gaf het weinig kansen meer weg. Aan de overzijde werden de Alkmaarders gevaarlijk door een inzet van Mees Bouman, die zijn inzet op de lat uiteen zag spatten. Na een minuut of twintig kwam de thuisploeg dan toch aan de leiding. Na een strakke uittrap van doelman Michael Ibink kwam Verdi Sambo oog in oog te staan met de vijandelijke sluitpost, die hij koeltjes wist te verschalken. 

De gastheren leken hiermee in een zetel te zitten, ware het niet dat het elftal niet veel later tot een tiental werd gereduceerd. Joshua Souisay ging iets te fel door op zijn tegenstander, waarna hij met een rode kaart veel te zwaar werd bestraft door de matig leidende arbiter. Ondanks dit numerieke ondertal bleef de thuisploeg redelijk eenvoudig overeind. De defensie gaf geen krimp en aanvallend kreeg het team via Verdi Sambo en Martin Jongejan nog twee uitstekende kansen om de score te verdubbelen. 

Na de pauze kwamen de bezoekers echter toch op gelijke hoogte. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal binnengekopt door de spits. AFC'34 rechtte de rug echter en kwam wederom aan de leiding na een mooie lob van Mees Bouman. De vermoeidheid ging vervolgens toch zijn tol eisen waardoor Wieringermeer de druk wat kon opvoeren. Echt heel veel grote mogelijkheden kreeg het niet, al werd de stand na een droge knal van de spits wel weer in evenwicht gebracht. 

Gezien de eerder genoemde vermoeidheid en het ondertal leek het een zware klus te gaan worden om toch nog de drie punten in Alkmaar te houden, het was echter Sacha Boots die zijn ploeg met een schot van afstand wederom aan de leiding bracht. Toen Verdi Sambo daarna na een duel in de zestien een strafschop verdiende kon Mees Bouman de marge zelfs vergroten naar twee. De middenvelder faalde niet en schoot onberispelijk raak. Via een afstandsschot kwam Wieringermeer nog wel terug tot 4-3, maar meer zat er niet in voor de bezoekers. 

Opstelling AFC'34: Michael Ibink; Nick Bijvoet (60' Shane Dingena), Marius Wiegman, Philip Brommer, Remzi Katan; Chiel Hartman (70' Leroy de Jong), Volkan Orhangazi (65' Sacha Boots), Mees Bouman;  Joshua Souisay, Verdi Sambo, Martin Jongejan

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op