AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) in wachtkamer na onnodige nederlaag bij Opperdoes

maandag, 06 mei 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft afgelopen weekend een onnodige en gevoelige nederlaag geleden op bezoek bij Opperdoes. In een wedstrijd, die voetballend van beide kanten niet goed was, kregen de Alkmaarders de meeste kansen maar verloor het met 2-1 bij de titelkandidaat.

De opdracht voor het team van Jeroen Slaager en Tony Numan was vooraf duidelijk: winnen om de kansen voor de nacompetitie in leven te houden. Omdat ook Opperdoes moest winnen om de titeldroom levend te houden ontstond er een wat nerveuze openingsfase. Vanwege het veld was vlot combinatiespel niet mogelijk, wat leidde tot een trage opbouw aan beide kanten en resulteerde in veel onnodig balverlies

Toch was het AFC'34 dat in de eerste helft de meeste en beste kansen kreeg. Mees Bouman verscheen na een pass van Sacha Boots alleen voor de vijandelijke doelman maar zag de keeper zijn lob keren. De grootste kans was echter voor Joshua Souisay. De aanvaller omspeelde de keeper en leek de bal met zijn linker binnen te schuiven, zijn inzet werd door een verdediger echter ternauwenood van de lijn gehaald. Aan de andere kant moest Lennart Lakeman eenmaal handelend optreden na een inzet van de spits van Opperdoes. 

Na de pauze bleef AFC'34 de meeste kansen krijgen en wisten de Alkmaarders elkaar ook voetballend makkelijker te vinden. Na een vlot lopende aanval kwamen de bezoekers na een uur spelen ook terecht aan de leiding. Via Mitchell Becker en Joshua Souisay kwam de bal uiteindelijk bij Mees Bouman, die zijn ploeg met een bekeken schuiver op voorsprong schoot. 

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong. Binnen twee minuten was de stand namelijk alweer in evenwicht doordat de linksbuiten van de thuisploeg alerter reageerde op een rebound en daarmee de 1-1 op het bord bracht. AFC'34 kende hierna een wat chaotische tien minuten, waarbij Lennart Lakeman en Marius Wiegman ook nog eens geblesseerd uitvielen. Met name het uitvallen van de doelman zorgde voor een bijzonder moment. Mike de Vries maakte zodoende zijn debuut voor zaterdag 1, maar het betekende ook dat er liefst negen verschillende doelmannen onder de lat hebben gestaan in officiele wedstrijden dit seizoen. 

De bezoekers leken deze fase te overleven, maar het was de scheidsrechter die met een dubieuze beslissing Opperdoes toch aan een voorsprong hielp. Na een vrije trap van de zijkant werd de bal ingekopt door een aanvaller van de thuisploeg, waarna Philip Brommer de bal van de lijn haalde. De verdediger leek dit duidelijk voor de doellijn te doen maar de arbiter kende desondanks toch een doelpunt toe. 

AFC'34 ging hierna alles of niets spelen en kreeg ook nog een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Mees Bouman en Mitchell Becker zagen hun pogingen echter net naast gaan waardoor het bij 2-1 bleef. Een dure nederlaag voor de Alkmaarders, die wel eerste blijven staan in de tweede periode. Concurrent Wieringermeer heeft echter nog twee wedstrijden tegoed. Het zal zodoende een hels karwei worden om nog een ticket te bemachtigen voor de nacompetitie. De komende twee weekenden zal AFC'34 moeten hopen op puntverlies van Wieringermeer en/of Alcmaria Victrix. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman (61' Mike de Vries); Dennis Jong, Jimmy Beemsterboer (c), Marius Wiegman (64' Jesse Tielbeke), Philip Brommer; Chiel Hartman, Mees Bouman, Sacha Boots (74' Danny Beemsterboer); Mitchell Becker, Verdi Sambo, Joshua Souisay  

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op