AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) houdt stand bij Hollandia: 3-4

maandag, 07 mei 2018,

Het eerste zaterdagelftal heeft afgelopen weekend de hoop op deelname aan de nacompetitie levend gehouden door op bezoek bij Hollandia met 3-4 te winnen. De Alkmaarders moesten op bevrijdingsdag het restant van een eerder gestaakte wedstrijd uitspelen. Met nog 25 minuten op de klok moesten de Alkmaarders een 2-4 voorsprong uit de eerdere ontmoeting zien te verdedigen. Een hele opgave, daar de ploeg dit moest doen met tien spelers. 

Net als AFC'34 speelt ook Hollandia voor de laatste kansen op deelname aan de nacompetitie en dat was goed te merken. De thuisploeg wilde 25 minuten vol op de aanval spelen en had zelfs ballenjongens langs de kant van het veld gezet om het spel constant snel te hervatten. In de eerste tien minuten leken de gasten, ondanks het numerieke ondertal, redelijk stand te houden. Er werd scherp verdedigd waardoor Lennart Lakeman weinig getest zou worden. 

Na ruim tien minuten kreeg Hollandia echter een heel makkelijk gegeven strafschop, die door de topscorer van de ploeg werd benut. AFC'34 moest hierdoor nog ruim tien minuten zien te overleven. De ploeg uit Hoorn rook bloed en ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, en misschien wel meer. Het was echter aan Lennart Lakeman te danken dat die treffer uiteindelijk niet viel. De doelman redde in de slotfase een aantal keer fraai op doelpogingen van de thuisploeg, waardoor de drie punten mee in de tas gingen naar Alkmaar. 

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft AFC'34 Wieringermeer weer in het zicht. Die ploeg staat momenteel vierde met één punt voorsprong en een duel minder gespeeld. Het programma is op papier echter in het voordeel van de Alkmaarders. Wieringermeer speelt namelijk nog tegen Purmersteijn, Flamingo's (de nummers één en twee) en moeten nog op bezoek bij Hollandia. Ook moet komende woensdag het restant van de wedstrijd tegen Dindua worden uitgespeeld. Een wedstrijd waarin Dindua een voorsprong moet verdedigen. Het gaan in ieder geval nog een paar spannende laatste weken worden. 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op