AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) hard onderuit tegen Alcmaria

zaterdag, 22 september 2018,

Het eerste zaterdagelftal heeft vandaag een valse start beleefd van de competitie. In de derby tegen Alcmaria Victrix gingen de mannen van Jeroen Slaager en Tony Numan, na een vroege voorsprong, met maar liefst 2-5 onderuit.

De start voor de gastheren was nog hoopvol. Er werd goed gevoetbald, en na drie minuten kwam de ploeg al op voorsprong. Een schot van afstand van Remzi Katan glipte door de handen van de doelman en verdween zodoende wat fortuinlijk binnen. Ondanks het gelukje was de voorsprong verdiend. AFC'34 was de eerste twintig minuten de betere partij, maar dat overwicht kantelde halverwege de eerste helft.

Alcmaria kreeg meer grip op de opbouw van AFC'34, waardoor de thuisploeg al moeilijker aan het voetballen kwam. Het resulteerde na een half uur in de gelijkmaker. Na een fantastische redding van Robin Ens, werd de daaropvolgende corner wel binnengekopt door de bezoekers. Niet lang daarna kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van de thuisploeg schoot Vincent van Vliet hard raak van afstand. Toch kreeg ook AFC'34 nog kansen op meer. Bij 1-1 kreeg Verdi Sambo de kans om zijn ploeg weer op voorsprong te koppen, terwijl Chiel Hartman vlak voor rust de paal raakte.

Na de pauze kreeg AFC'34 een grote kans op de gelijkmaker. Na een corner van Mees Bouman zag Marius Wiegman zijn inzet van de lijn gehaald worden. Niet veel later blunderde diezelfde Marius Wiegman opzichtig, waarna Alcmaria de 1-3 wist te maken via Dylan Bijl. Het bleek de genadeslag voor de thuisploeg. Alcmaria liep hierna uit na 1-5, waarna Leroy de Jong nog wat terug deed in de absolute slotfase.

Opstelling AFC'34: Robin Ens; Martin Jongejan (70' Leroy de Jong) Shane Dingena, Marius Wiegman (50' Rene Djibril Boudzga), Jeffrey Middelkoop, Remzi Katan (60' Brahim Bakni); Chiel Hartman, Danny Beemsterboer, Mees Bouman; Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op