AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) gematigd tevreden met een punt na rommelig duel in Enkhuizen

maandag, 08 april 2019,

ENKHUIZEN – Als voetballer en voetbalelftal heb je altijd van die plekken waar het op één of andere manier maar nooit echt wil lukken. Voor de zaterdagselectie van AFC’34 is het veld van Dindua in Enkhuizen precies zo’n plek. Want met het sprookjesbos op steenworp afstand is er door de Alkmaarders maar zelden een sprookje geschreven op Enkhuizer grond.

De laatste uitoverwinning op de ploeg in groen/oranje dateerde alweer uit het seizoen 2009/2010 en de voorgaande vijf edities gingen zelfs allemaal verloren. Aan deze negatieve serie werd afgelopen zaterdag gelukkig wel een einde gemaakt door de ploeg van Jeroen Slaager en Tony Numan, het eindsignaal viel met 4-4 als uitslag.

Traditiegetrouw begon AFC’34 wel weer ijzersterk aan de wedstrijd waarbij enthousiast de aanval werd gezocht. Na 7 minuten was het ook direct raak toen Mitchell Becker het eindstation was van een prima aanval en in twee instanties de 0-1 keurig binnen schoot. Na deze goede opening kwam de wedstrijd na een kwartier meer in evenwicht. Het directe dieptespel en loopvermogen van Dindua leverde problemen op in de Alkmaarse organisatie en dit leverde al snel de gelijkmaker op. Na ruim een half uur mocht Dindua zelfs nog twee keer juichen en stond men met 3-1 voor via een van richting veranderde vrije trap en een prachtige gekruld schot in de kruising.

Het was voor AFC’34 zaak om de schade in die fase te beperken en de rust en organisatie weer te hervinden. De mooie aansluitingstreffer van Joshua Souisay kwam op een goed moment, op aangeven van Brahim Bakni nam hij de bal fraai op de pantoffel voor 3-2. Even later werd Mitchell Becker naar de grond gewerkt in het strafschopgebied en dit cadeautje pakte hij zelf uit. Door deze twee doelpunten werd de ruststand bepaald op 3-3 en waren de toeschouwers getuige geweest van een aantal fraaie doelpunten.

Voor AFC’34 was het zaak om de organisatie te bewaken en te zoeken naar doelpunten die de overwinning zouden brengen. Op zich slaagde de ploeg hier redelijk in maar het gebrek aan volledige scherpte kwam ook tot uiting in enkele veelbelovende aanvallen. Het ontbrak aan wat overtuiging en echte vuurkracht waardoor een doelpunt er niet in leek te zitten in het restant. Ook Dindua werd niet echt gevaarlijk ondanks wat dreigende momenten maar er zouden toch nog twee doelpunten vallen.

Het was wederom Dindua dat het nodige geluk had bij de treffer die de ploeg op voorsprong bracht, er dwarrelde namelijk zomaar een corner het doel in via de onderkant van de lat en een AFC’34 achterhoofd. De achtervolging moest weer worden ingezet door de geel-blauwen en niet veel later was het toch al weer gelijk. Martin Jongejan werd hard opzij gezet en een terechte strafschop volgde, deze was wederom prooi voor Mitchell Becker die zijn derde treffer liet aantekenen.

AFC’34 bleef in aanvallende formatie staan om wellicht nog een winnende treffer af te dwingen maar dit zat er niet meer in. In de kleedkamer waren de gevoelens verdeeld maar toch was er gematigde tevredenheid dat er aan deze rommelige en ietwat ongelukkige middag toch een punt was overgehouden. Met nog vier wedstrijden op het programma waarin de ploeg de voltallige top-3 nog treft ligt nog alles open. De periodetitel lijkt de meest reële weg naar succes en de ploeg weet wat het te doen staat.

Opstelling AFC’34 1 (zat.): 1. Lennart Lakeman, 2. Remzi Katan, 3. Jimmy Beemsterboer ©, 4. Jesse Tielbeke (‘65/ 16. Dennis Jong), 5. Philip Brommer (’75/ 15. Danny Beemsterboer), 6. Chiel Hartman, 7. Mitchell Becker, 8. Volkan Orhangazi, 9. Brahim Bakni (‘60/ 12. Martin Jongejan), 10. Mees Bouman, 11. Joshua Souisay.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op