AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) en Vrone spelen gelijk in vermakelijke oefenwedstrijd

vrijdag, 26 april 2019,

ALKMAAR – In een vermakelijke oefenwedstrijd tussen AFC'34 1 (zat.) en Vrone werden de doelpunten afgelopen donderdagavond verdeeld met een 1-1 eindstand tot gevolg. De oefenwedstrijd stond met name in het teken van ritme houden en speelminuten voor spelers die de afgelopen weken weinig minuten hebben kunnen maken. Het leverde een wedstrijd tussen twee enthousiaste teams op die ondanks slordigheden voor voldoende opleving zorgde.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het AFC'34 dat goed aan de wedstrijd begon en via direct dieptespel probeerde gevaarlijk te worden. Dit lukte aardig en via Martin Jongejan en Verdi Sambo was de ploeg dichtbij de openingstreffer. Na het goede begin kantelde het overwicht naar de gasten uit Sint Pancras, het tempo werd opgeschroefd en AFC'34 werd slordiger in balbezit. Het leverde enkele goede kansen op maar een uitstekende Mike de Vries (invaller uit O17) en het houtwerk hielden de Alkmaarders op de been. Naast enkele prima ingrepen bewees de talentvolle keeper ook voetballend niet zenuwachtig te worden van het seniorenvoetbal met prima hervattingen en keuzes.

Vlak voor rust kwam Vrone toch op voorsprong nadat het de bal op helft van AFC'34 afsnoepte en over links uitbrak, de inzet werd nog aangeraakt maar belandde alsnog tegen de touwen voor de 0-1. In de rust werd het team van AFC'34 op maar liefst vijf plekken gewijzigd maar het wedstrijdbeeld veranderde hier niet echt door. Het bleef Vrone dat een iets hoger tempo hanteerde en AFC'34 dat via een rustige opbouw zocht naar mogelijkheden in de diepte.

In deze tweede helft had Vrone de voorsprong kunnen uitbreiden maar kwam naarmate de tijd vorderde ook AFC'34 dichtbij de gelijkmaker. De laatste twintig minuten werden de groen-zwarte formatie dusdanig slordig dat er veel ruimte kwam in de omschakeling. Een uitbraak via Brahim Bakni kon enkel gestopt worden via een wild uitkomende doelman wat resulteerde in een strafschop, deze werd benut door Verdi Sambo. Martin Jongejan was met een prachtige poging van afstand nog vlak bij maar zag zijn inzet via de onderkant van de lat uit het doel stuiteren. Een gescoorde rebound van Brahim Bakni werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.

Al met al was het een prettige oefenwedstrijd die beide teams zo gewenste wedstrijdprikkel gaf. Door AFC'34 wordt het seizoen op zaterdag 4 mei hervat met een uitwedstrijd bij Opperdoes.

Opstelling AFC'34 1 (zat.): 1. Mike de Vries, 2. Dennis Jong, 3. Jimmy Beemsterboer, 18. Marius Wiegman © (’45/ 12. Jeffrey Middelkoop), 5. Remzi Katan (‘45/ 13. Nick Bijvoet), 6. Chiel Hartman (’45/ 14. Sacha Boots), 7. Martin Jongejan, 8. Danny Beemsterboer, 9. Verdi Sambo, 10. Mitchell Becker (‘45/ 15. Leroy de Jong), 11. Joshua Souisay (‘45/ 16. Brahim Bakni)

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op