AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC’34 1 (zat.) en Opperdoes delen de punten

zaterdag, 27 oktober 2018,

Het eerste zaterdagelftal heeft vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Opperdoes. Vooraf waren de bezoekers nog zonder puntenverlies, wat de uitdaging voor de Alkmaarders nog groter maakte. Zeker ook omdat Joshua Souisay en Mees Bouman vlak voor de aftrap vanwege treurige omstandigheden moesten afhaken. Omdat ook Verdi Sambo afwezig was leek de ploeg van Jeroen Slaager en Tony Numan beroofd van bijna de gehele doelpuntenproductie.

AFC’34 kwam echter sterk voor de dag en had de wedstrijd vanaf het begin in handen. Defensief gaven de Alkmaarders eigenlijk de hele wedstrijd niks weg, terwijl het aanvallend een aantal keer gevaarlijk opdook voor het vijandelijke doel. Al na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Brahim Bakni. De aanvaller kreeg de bal na een vrije trap voor de voeten, kapte zijn tegenstander uit en schoot knap raak.

In het vervolg van de eerste helft bleef AFC’34 de betere ploeg en kreeg het via Martin Jongejan de kans op 2-0. De aanvaller faalde echter alleen voor de vijandelijke doelman. Vlak voor de pauze kwam Opperdoes uit het niets op gelijke hoogte. Na een ingooi werd er een overtreding begaan op Jimmy Beemsterboer, al liet de scheidsrechter doorspelen. Het resultaat was dat een aanvaller van de bezoekers de 1-1 kon maken.

Na de pauze bleef AFC’34 de betere ploeg en kreeg het een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen. Pogingen van Chiel Hartman, Martin Jongejan en Jimmy Beemsterboer troffen echter geen doel. De wedstrijd eindigde hierdoor in een gelijkspel, waarmee de gasten het meest tevreden mochten zijn. De Alkmaarders kunnen ondanks het resultaat trotst zijn op de prestatie. De ploeg van Jeroen Slaager en Tony Numan streed voor elke meter en opereerde als een team. Bovendien kreeg het elftal een aantal mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas leverde het geen drie punten op.

Opstelling AFC’34: Ted van Lammeren; Martin Jongejan, Marius Wiegman (85’ Dennis de Jong), Jimmy Beemsterboer, Philip Brommer, Remzi katan; Chiel Hartman, Sacha Boots, Jeffrey Middekoop; Brahim Bakni (20’ Robin Hoes), Leroy de Jong (70’ Volkan Orhangazi)                                        

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op