AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 (zat.) dendert door naar plek drie

zaterdag, 09 december 2017,

Het eerste zaterdagelftal heeft vandaag uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij Fortuna Wormerveer met 1-4 te winnen. Doordat Wieringermeer verloor bij koploper Purmersteijn hebben de Alkmaarders inmiddels afstand genomen van de ploeg uit Slootdorp en bezet het een gedeelde tweede plek. De doelpunten werden vanmiddag gescoord door Joshua Souisay (2x), Verdi Sambo en Volkan Orhangazi. 

Op een gedeeltelijk wit veld trapten AFC'34 en Fortuna Wormerveer vanmiddag om 14:00 af. In de wetenschap dat de Flamingo's vrij waren, en Wieringermeer moest aantreden tegen Purmersteijn, was dit de perfecte mogelijkheid voor de Alkmaarders om zich steviger in de top te nestelen. De thuisploeg begon nog enthousiast aan het duel en wilde op die manier de bezoekers vroeg vastzetten. De goede intenties ten spijt had deze speelwijze nauwelijks resultaat. 

De gasten hielden eenvoudig de controle, al waren ze af en toe te gehaast in de opbouw. Nadat AFC'34 al diverse mogelijkheden niet wist te benutten kreeg Fortuna Wormerveer halverwege de eerste helft een goede mogelijkheid. Aanvoerder Lennart Lakeman bewees echter andermaal de beste doelman van de klasse te zijn door van dichtbij een inzet te keren. Het was een belangrijke redding want een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. 

Nadat de corner was afgeslagen kwam de bal via Martin Jongejan bij Joshua Souisay, waarna laatstgenoemde de bal koeltjes wist af te ronden. Een verdiende voorsprong, die AFC'34 hierna beheerst wist uit te bouwen. Na een assist van Joshua Souisay kopte Volkan Orhangazi al vallend de tweede binnen. Nog voor rust gooide Verdi Sambo het duel definitief in het slot met een bekeken wippertje over de doelman heen. 

Na de pauze was er nauwelijks meer sprake van een wedstrijd. De Alkmaarders controleerden de wedstrijd en liepen via een bekeken schuiver van Joshua Souisay zelfs uit naar 0-4. Doordat de aandacht wat verslapte door de riante voorsprong wisten de gastheren tien minuten voor tijd nog iets terug te doen, al kwam de zege logischerwijs geen moment in gevaar. Door de zege staat AFC'34 op een gedeelte tweede plaats met Flamingo's, zes punten los van Wieringermeer. Volgende week wacht de kraker tegen de ongeslagen koploper Purmersteijn. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Shane Dingena, Marius Wiegman, Philip Brommer; Remzi Kazan (75' Nick Bijvoet), Chiel Hartman, Volkan Orhanghazi, Sacha Boots; Martin Jongejan (70' Karam Ibrahim), Verdi Sambo, Joshua Souisay (78' Leroy de Jong) 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op