AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC’34 1 (zat.) begint met overwinning in derby

zaterdag, 21 september 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft vanmiddag zijn eerste competitiewedstrijd met 2-3 gewonnen op bezoek bij Alcmaria Victrix. Na een slechte eerste helft, waarin Verdi Sambo zijn ploeg aan de leiding bracht, trokken de bezoekers de wedstrijd in de tweede helft over de streep. Opnieuw Verdi Sambo schoot na de pauze de 2-2 binnen, waarna Martin Jongejan de winnende maakte.

De start van AFC’34 was niet best. De ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan begon slap aan de wedstrijd en had aanvankelijk moeite met de lopende mensen van Alcmaria. Toch kwamen de gasten na een kwartier spelen aan de leiding. Joshua Souisay werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Verdi Sambo de toegekende strafschop resoluut binnenschoot.

Alcmaria kwam na een half uur echter terecht langszij. Ismail Bakni stond aan het einde van een aanval van de thuisploeg en kon de bal eenvoudig van dichtbij binnenwerken. Het was vervolgens aan Lennart Lakeman en onkunde van de aanvallers van Alcmaria te danken dat de thuisploeg niet met een voorsprong de rust in ging.

Na de pauze kwam AFC’34 een stuk beter uit de kleedkamer. De ploeg oogde scherper in de duels en leek controle te hebben over de wedstrijd. Toch was het Alcmaria dat op voorsprong kwam, na een goed uitgespeelde aanval tikte Dylan Bijl van dichtbij de 2-1 binnen. Het antwoord van de bezoekers volgde echter snel. Joshua Souisay kwam vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen, legde de bal breed op Verdi Sambo, die vervolgens al vallend raak schoot.

Niet lang daarna kwam AFC’34 zelfs aan de leiding. Na een razendsnelle uitbraak kwam de bal via Sacha Boots bij Martin Jongejan, die vanuit een moeilijke hoek knap raak schoot. Het zou uiteindelijk de winnende blijken te zijn. In het half uur dat nog volgde probeerde Alcmaria wel een gelijkmaker te forceren maar was het AFC’34 dat de beste kansen kreeg. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de bezoekers met een overwinning aan de competitie begonnen.

Opstelling AFC’34: Lennart Lakeman; Shane Dingena, Marius Wiegman (65’ Max Ruiter), Jesse Thielbeke, Remzi Katan; Leroy de Jong (65’ Joël Smit), Sacha Boots, Volkan Orhangazi (c); Joshua Souisay, Verdi Sambo, Martin Jongejan (75’ Omar Hassan)

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op