AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 wint van DOSC 1 en plaatst zich bij de laatste 32 clubs van het bekertoernooi (+ foto's)

zaterdag, 23 december 2017,

DEN DOLDER - AFC'34 heeft zich via winst op zaterdag-derdeklasser DOSC 1 geplaatst bij de laatste 32 clubs van het regionale bekertoernooi. In Den Dolder werd met 4-1 gewonnen in een duel uit de zogenoemde tussenronde.

Na het tweede team van rkav Volendam en Winkel 1 moest dus ook DOSC 1 eraan geloven. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke middag werd, werd het dat geenszins. Natuurlijk, aan de bal was onze ploeg beter dan de twee klassen lager spelende roodblauwen uit Den Dolder. Maar de thuisploeg speelde volle bak en compenseerde veel met enorm veel strijdlust.

Na een grote kans voor Bas Kansen maakte diezelfde Bas er in de 34e minuut 0-1 van. Zijn corner verdween in een keer achter doelman Imco van Elk. Het wer helaas niet de ruststand, want in de 42e minuut maakte Joey van Veldhuyzen er met een kopbal 1-1 van.

Na de wissel bleef het lang 1-1, waarbij zowel DOSC als AFC'34 kansen kregen op meer. Het was uiteindelijk verdediger Emre Aykan die de bal uit een voorzet van Jordan de Jong tegendraads inkopte en via de paal ging de bal achter de lijn: 1-2. Opnieuw Bas Kansen leek te scoren nadat hij van elf meter mocht aanleggen, maar doelman Van Elk stopte zijn inzet en hield zijn ploeg nog in leven.

DOSC probeerde het daarna nog wel, maar de krachten vloeiden weg bij de gastheren. Vlak voor tijd kon AFC'34 zodoende uitlopen naar 1-4. Eerst was het Jordan de Jong die fraai scoorde. Na een mooie schaar schoot hij diagonaal binnen: 1-3. In blessuretijd was het Daan Hamaker die de score naar 1-4 tilde, waarna scheidsrechter Van den Boogaard kort daarna afloot.

Bij onze ploegen maakten de junioren Justen Kranthove en Dijhanillio Cristina hun debuut.

AFC'34 1 dus naar de volgende ronde, samen met 31 andere ploegen. In januari zal er bij WVHEDW geloot gaan worden voor de volgende ronde.

Zo sloot AFC'34 1 het kalenderjaar 2017 af met een goede bekerwinst.

Fijne dagen iedereen en tot in het nieuwe jaar!

Gerard Klaver

NB Hier een link naar een mooi fotoverslag van de wedstrijd:

https://photos.google.com/share/AF1QipN8CG31GzC9Z5DbyqzkaV1wiwhud3rfgggqroaNlLbC6eaebLP49QqMSErES6NM4Q?key=a2c0RThTczVSZHBsSTlUcjJSSEdmWWRNSktfcG13

 

 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op