AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC"34 1- Hollandia 1 (NHD)

dinsdag, 25 augustus 2020,

Screenshot 20200825 170354 copy 540x369

AFC”34 hoopt vertrek spitsenduo op te vangen met bredere selectie: “We hebben over de hele linie meer mogelijkheden"

Met een 1-3 nederlaag tegen derdedivisionist Hollandia sloot AFC”34 de relatief lange oefencampagne af. ,,Ik heb expres die periode opgerekt om nog meer aan het fysieke gedeelte te werken” laat Job Dragtsma, de trainer die zijn derde seizoen bij de Alkmaarders ingaat, weten. 

De oefenmeester benadrukt dat de oefenperiode wat hem betreft nog niet voorbij is. ,,Ik benader die bekerduels als extra oefenmomenten, want bij mij gaat het om de competitie. Ik vind dat we goed trainen deze weken. Belangrijk, want je legt de basis voor een goed jaar toch in deze periode.’’

Tegenvaller rondom de overschrijvingsperiode was het vertrek van het spitsenkoppel Stefan Smal (dertien treffers) en Sercan Yilmaz (veertien treffers), die beiden overstapten naar de amateurs van Ajax. Met de komst van de aanvallers Younes Daari (Zwaluwen’30), oud-jeugdspeler Guillaume Rijssel (Kennemers) en Ali Deveci (was gestopt) werden de gaten opgevuld. Ook junior Gijs Brouwer werd in de afgelopen wedstrijden regelmatig als voorste pion ingezet. Maar de ploeg zal de bevliegingen van het vertrokken duo ongetwijfeld missen.

Jeugdspelers

Er waren naast Brouwer meer jeugdspelers, die in de oefenwedstrijden veel speeltijd kregen en die momenten aangrepen om aan de poort te rammelen. Met name de negentienjarige Daliel Afouzar maakte indruk met zijn grillige, frivole speelstijl. Ook middenvelder Michael van Os, vorig jaar louter wisselspeler, krijgt veel vertrouwen (en speelminuten) van de staf.

Met de komst van Joshua Martens (Kolping Boys) en de terugkeer van Mick Leijdeckers (vijf jaar Reiger Boys) en Boi Postma (was gestopt) heeft Dragtsma met name achterin meer opties tot zijn beschikking. ,,We hebben alle posities dubbel bezet’’, toont de trainer zich op dat vlak tevreden.

Door het verdwijnen van De Meern, Zaanlandia (beiden gestopt op zondag), Papendorp (geroyeerd door de bond) en Zouaven (gepromoveerd) kent de eerste klasse diverse nieuwkomers. Assendelft, Kampong en Hillegom komen er vanuit de tweede klasse bij, terwijl het voor velen nog onbekende ROAC uit Rijpwetering een zijstap vanuit de eerste klasse B maakt. Op papier ogen de Amsterdamse clubs SDZ en AGB sterk; zij steken hun ambities niet onder stoelen of banken en versterkten hun selecties spectaculair. ,,Die twee clubs zijn bij mij favoriet’’, Kijkt Dragtsma vooruit. ,,Al hoop ik wel dat wij er kort op gaan zitten. Ik wil echt een woordje meespreken dit seizoen. Twee jaar geleden kwamen we van ver, afgelopen seizoen stonden we derde. Hoewel we voorin wel een veer hebben gelaten en bijvoorbeeld Ali Deveci, Mohamed Ajnane en Brian-Paul Tesselaar nog niet fit zijn, hebben we over de hele linie meer mogelijkheden.’’

AFC’34-Hollandia 1-3. 4. Scott Iredale (pen.) 0-1, 66. Joost Ruttenberg 0-2, 74. Milan Vissie, 0-3, 88. Boris Zanoli 1-3.

Verslag:Gerard Klaver

Foto: Arnold Goossen

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op