AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC 34 0013-2 tegen Bloemendaal 013-2

zondag, 03 september 2017,

Bekerwedstrijd  AFC 34  013-2  -  Bloemendaal 013-2      02-09-2017

Anders dan de aankondiging doet vermoeden werd de wedstrijd niet in Alkmaar gespeeld maar in Bloemendaal.  De bouwvakkers hebben nog steeds de macht bij AFC 34 dus de voetballers moeten voorlopig het veld ruimen.

De digitalisering heeft ook verder toegeslagen bij de KNVB veldvoetbal en bij Bloemendaal bezorgde dit ook nog hoofdbrekens. AFC 34 – Bloemendaal  zou vermoeden in Alkmaar, echter de locatie was Bloemendaal. Gelukkig was het donderdagavond  allemaal nog duidelijk geworden en stonden we als “bijschrijver” in het dagprogramma. AFC 34 moest ook de scheidsrechter regelen en arbiter Engel meldde zich spontaan aan, helaas zonder geel scheidsrechter shirt en bijbehorende badge, een gemiste kans op een nieuwe carrière. 11.30 werd er afgetrapt op kunstgras in een heerlijk zonnetje wat echter op kunstgras al snel  rode koppies oplevert. Bloemendaal was nog niet zo lang in training en dat tekende zich in de loop van de wedstrijd al meer af. Ook AFC 34 kampte met nog wat achterstanden aangezien Senna, Sem , Finn, Defante, Nils ook net terug waren van vakantie. Komende weken zijn ervoor om dit weer op orde te brengen alsook Ties weer aansluit.

De wedstrijd, wederom in een 5-3-2 formatie waar vorige week tijdens het toernooi al flink op was geoefend, liep een stuk beter als vorige week, waarbij vooral het verplaatsen van het spel  zichtbaar verbeterd was. Droog kunstgras heeft als nadeel dat de bal niet snel loopt en af en toe “stroopt” aan de voeten, dit is een omstandigheid die we niet meer als excuus kunnen/willen gebruiken. De onderlinge bezetting in het hart van het middenveld met 3 spelers vergt nog meer oefening, enerzijds aanvallend in het ruimte maken voor elkaar en verdedigend om kort genoeg bij onze verdedigers te staan ( verdedigend omschakelen). Dit kost energie maar het vraagt veel minder energie als te laat omschakelen, want dan worden de afstanden die je moet rennen nog veel groter.

Maar nogmaals het verleggen van het spel ging aanzienlijk beter als vorige week en daarmee komt er meer ruimte om te voetballen. Een belangrijk detail is daarbij wel de nauwkeurigheid van de passing, die moet beter en extra daarbij de tip om die ballen enigszins in de loop mee te geven, dus voor de man passen in plaats van erachter.

AFC 34 nam meteen het initiatief, maar door onnauwkeurige passing bleven de echte kansen uit, Giandro in zijn nieuwe rol als aangever stuurde Guus de diepte in en met een diagonaal schot lag de 1-0 in de touwen na ruim een kwartier. 10 minuten later werd het spel door ons wel snel verlegd van rechts naar links waar Boyd  goed wist te profiteren van de ruimte die hij daardoor kreeg, ook een mooi diagonaal hoog schot, nu dus van links naar rechts. Kort voor rust kwam de 3-0 daar nog bij. Een corner van Guus werd weggewerkt, die bracht hem nogmaals voor, toen viel ie voor de voeten van Bloemendaal en meteen zette AFC goed druk met meerdere spelers en vanwege die druk kwam Fawzi in balbezit, achterlijntje, terugleggen op Guus en een mooie knal hoog in de eerste kruising, 3-0.  Lekker rusten met zo’n stand en ondertussen was Sem al in de ploeg gekomen voor Defante.

Bloemendaal sprak de laatste restjes energie aan en AFC  34 werd al sterker en  Sem kwam in de ploeg voor Daan. In de rust had Roydi aangedrongen op doorgerichter spel, de kortste weg naar doel kiezen, als er ruimte is om in te dribbelen pak die dan ook en als je binnen de 20 a 25 meter van doel bent, durven te schieten.  Charly had dit goed begrepen hij ondernam na rust 4 doelpogingen, die helaas nog geen doel troffen, blijven oefenen in wedstrijden , op de training en ook thuis.  Daan oefent ook altijd thuis op zijn vrije trappen, maar had de afgelopen weken teveel gevaren in de moooterbooot en niet kunnen oefenen. Dus  zijn 2 vrije trappen gingen over en naast.  We weten dat Ronaldo per week ook minimaal 100 vrije trappen neemt dus wie zijn wij dan ??

Ook de 4-0, na een kwartier spelen  kwam uit een AFC 34  aanval die in eerste instantie dood liep. Defante zette meteen weer druk op de bal , die vervolgens werd  weggeknald. Via Fawzi en Giandro belandde de bal bij Guus die weer  afrondde hoog in de eerste kruising, 4-0. In deze aanval zaten 2 prachtige passes van Giandro, die de bal 2 x diep speelde tussen de back en de centrale verdediger in en Guus die dan van buiten naar binnen snijdt . Deze opstelling (5-3-2) is bij uitstek geschikt voor deze passes. De 5-1 van Boyd volgde uit een stukje verwarring bij Bloemendaal vanwege een speler van hen die op het gras bleef liggen. Scheidsrechter floot niet, dus dan mogen we doorspelen , via wederom Giandro belandde de bal bij Boyd die binnenschoof.  Boyd beloonde zich daarmee met een goede wedstrijd. Hij speelde behoorlijk gedisciplineerd hielp het team en had beter oog voor zijn medespelers. Boyd nu ook nog in de eindfase, als het doel binnen bereik is, dit overzicht bewaren. Dus soms zelf schieten en soms afleggen of voorzetten. In de tussentijd had Bloemendaal geprofiteerd van een poging van AFC 34 om “te stappen” voor buitenspel…….mannen daar zijn we nog niet aan toe, 4-1. Fawzi bekroonde zijn harde werken en energie die hij in de wedstrijd had gestopt kort voor tijd met een mooi hoog schot, 6-1.

Einde wedstrijd, de eerste punten zijn binnen en een mooie uitslag. Volgende week weer  een echte uitwedstrijd tegen Velsen 013-1, volgens mij een zwaardere tegenstander.

R.O.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op