AFC-LOGO-OK-1-small 

Younes Daari (23) komt zondagselectie AFC'34 versterken + meer updates

zaterdag, 28 maart 2020,

ALKMAAR - Op dit moment gebeurt er veel in de wereld en zou het eigenlijk niet over voetbal moeten gaan, maar er komt ook een tijd na het corona-virus en dus ontkomen we er niet aan om ook bij het selectie-voetbal door te gaan. We zullen nieuws iets gepaster brengen dan normaliter. In dit stuk een update over meerdere zaken die spelen rondom zondag 1, nadat er al een update is geweest over alle spelers die ook volgend jaar weer bij AFC'34 te bewonderen zijn.

Afgelopen week kwam naar buiten dat Sercan Yilmaz ons 1e elftal zal verlaten voor een stap naar de 3e divisie. Hierover straks meer. We zijn blij te kunnen melden dat we een goeie vervanger hebben kunnen aantrekken in de persoon van de 23-jarige Younes Daari.

Aanwinst
Younes Daari, vooral bekend van het zaalvoetbal bij HV Veerhuys (topscorer eredivisie !) en het nationale zaalvoetbalelftal, komt over van zaterdag-eersteklasser Zwaluwen'30. In het verleden kwam Younes in de jeugd al een aantal seizoenen uit voor AFC'34, nu is hij terug en is hij duidelijk wat hij verwacht. ,,Ik kom terug bij AFC'34, waar ik spelers tegenkom die ik nog ken uit mijn tijd in de jeugd. Ik weet wat deze spelers kunnen en ben ervan overtuigd dat we hoog kunnen eindigen. Met mijn aanvallende spel en creatief vermogen hoop ik belangrijk te zijn voor het team met assists en goals. Ik ga mijn best doen, spelen naar mijn vermogen en hopelijk gaat dat eindigen met iets moois'', aldus Alkmaarder Younes Daari over zijn overstap naar AFC'34.

Wij denken met Younes een aanvallende versterking te halen die ons kan helpen bij de stappen die we willen blijven zetten. We kijken dan ook uit naar zijn bijdrage aankomend jaar.

20200327 114847
Younes Daari

Vertrek Sercan Yilmaz
Sercan heeft na 7 seizoenen AFC'34, waarvan de laatste 3 seizoenen in zondag 1 besloten te gaan kijken waar zijn plafond ligt en heeft ons in een vroegtijdig stadium aangegeven te kijken wat er op zijn pad zou komen. Ondanks enige twijfel heeft Sercan besloten te vertrekken naar DEM. Een stap naar divisie voetbal gunnen wij Sercan uiteraard en met zijn rendement en winnaarsmentaliteit verwachten wij dat hij zal slagen op dat niveau. Sercan wil graag ook nog wat zeggen: ,,Ik ben de club dankbaar voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven en dan vooral in de laatste 2 seizoenen onder Job Dragtsma en Jim Sligting. Voor mijzelf ben ik toe om te kijken waar mijn plafond ligt, dat de mensen mij dit gunnen betekend voor mij veel. AFC'34 zit in mijn hart.''

'Het liefst had ik afscheid genomen met promotie naar de Hoofdklasse, maar ik denk niet dat het er dit jaar nog in zit door de problemen met het corona virus. Dat mijn afscheid al is geweest voelt zodoende raar. Ik heb vertrouwen in de spelersgroep, dat zij volgend jaar alsnog die stap kunnen gaan maken.' 

Als laatste wil Sercan kwijt 'Ik wil jonge spelers uit regio Alkmaar echt adviseren om eerst een stap naar AFC'34 te maken. Je word er een betere speler van, want er wordt op beter niveau getraind en dus ook gespeeld waar dan ook. Kijk maar eens hoeveel spelers naar een BVO gaan of nu in divisie voetbal spelen.'

Verdedigende versterking en zware blessure
Verdedigend is er zowel positief als vervelend nieuws. We zijn blij dat we volgend jaar weer kunnen beschikken over Boi Postma. Boi een jongen van de club, keert na 2 seizoenen dus weer terug in zondag 1 en zal met zijn power, energie en karakter een grote toegevoegde waarde zijn.

Slechter nieuws moeten we helaas melden over Sandro Staal. In de wedstrijd tegen LSVV heeft hij zijn kruisbanden afgescheurd en is er ook schade aan zijn meniscus. Voor Sandro wacht een lange revalidatie, we zullen hem bijstaan waar we kunnen en hopen begin 2021 weer helemaal over deze topspeler te kunnen beschikken!

Martijn Riemersma
Martijn kwam in de jeugd naar AFC'34 om stappen te zetten in zijn ontwikkeling. Martijn is daarbij altijd heel transparant geweest dat zijn einddoel zou liggen bij het 1e elftal van Purmersteijn. Na 5 jaar bij AFC'34 gespeeld te hebben is dat moment nu gekomen en bedanken we Martijn voor zijn bijdrage en inzet de afgelopen jaren en wensen hem veel succes verder in Purmerend.

Deuren open
Waar deuren (tijdelijk) dicht gaan in het geval van Sercan en Martijn, gaan er ook weer andere deuren open. Wij hebben vertrouwen in de spelers die klaar zijn om de open gevallen plekken in te vullen zoals o.a. Michael van Os, Daliel Afouzar en Boris Zanoli. Maar ook spelers uit de O19 als Gijs Brouwer en Ties Glas maken grote stappen en krijgen zodoende weer kansen. Want kansen krijgen talenten bij ons altijd.

In de komende periode zullen we ons melden met meer nieuws over spelers die ons komen versterken.

Jim Sligting
Technisch coördinator senioren

NB Dat Younes Daari doelgericht is, blijkt wel uit de huidige topschutterslijst van het eredivisie Futsal:

 

20200327 115832

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op