AFC-LOGO-OK-1-small 

Willem Bokma nieuwe technisch senioren-coördinator van AFC’34

donderdag, 21 mei 2015,

Willem Bokma is vanaf het komende seizoen 2015/2016 de nieuwe technisch senioren-coördinator van AFC'34. De 56-jarige geboren en getogen Alkmaarder ging op het aanbod van AFC'34 in nadat hij onlangs door de technische commissie werd benaderd. Bokma is momenteel de teammanager van de seniorenselectie van zaterdag-vereniging Jong Holland. Hij neemt de functie over van Frank Wolters, die heeft aangegeven een stapje terug te willen doen. Donderdag 21 mei jl. werd in de bestuurskamer van AFC'34 de deal geformaliseerd via het zetten van diverse handtekeningen.

 

FullSizeRender

Van links naar rechts: Nick Geurtsen, Michel Zonneveld, Willem Bokma en David Zonneveld

Willem Bokma:,,Nadat ik werd benaderd voelde me ik vereerd dat AFC'34 mij vroeg voor deze functie. Het komt in ieder geval op een goed moment. Niet in het minst door de komst van trainer David Zonneveld, met wie ik zeer prettig heb samengewerkt bij Jong Holland. Daarnaast ken ik al diverse mensen met wie ik ga samenwerken, zoals Nick Geurtsen, Frans Bos, doc Spoor en natuurlijk verzorger Jaap van der Maale. Ik ken Jaap echt al heel lang en heb zelfs nog met hem gevoetbald bij Jong Holland! Deze functie is, zowel sportief als inhoudelijk gezien, voor mij een promotie.’’

Willem Bokma, in het dagelijks leven Register Makelaar-Taxateur o.z. bij Magneet Makelaars, heeft altijd bij Jong Holland gespeeld, tot aan de hoofdmacht. Daarna heeft hij daar diverse klusjes opgepakt en dus de laatste vier seizoenen die van teammanager van Jong Holland 1 + 2. Zo maakte hij een jaar geleden het kampioenschap naar de tweede klasse mee, maar ook helaas de degradatie van dit seizoen.

Samen met Nick Geurtsen (technisch coördinator) en Robin de Haan (technisch jeugd-coördinator) zal Willem Bokma het technische gedeelte van de selectie in deze driehoeks-constructie vorm gaan geven.  Met de andere technisch coördinatoren zal hij het opleidingsbeleid van AFC'34 gaan bewaken, ontwikkelen en uitvoeren. Tevens zal hij o.a. het technisch kader van de opleidingsdivisie (Trainer zondag 1, zaterdag 1 en jong AFC’34) gaan aansturen en een rol vervullen in de samenstelling van de seniorenselecties.

AFC'34 wenst Willem Bokma van harte welkom bij onze vereniging en wenst hem alle succes toe.

De Technische commissie

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op