AFC-LOGO-OK-1-small 

Vrijwilliger van de maand (november)

dinsdag, 30 oktober 2018,

Het voortbestaan van een amateurvereniging valt of staat bij de inzet van zijn vrijwilligers . Ook onze club wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Sommigen zie je op of langs het veld , of achter de bar in de kantine.  Veel andere vrijwilligers zijn een stuk minder zichtbaar, neem bv de bestuurders, het onderhoudsteam of de veld, scheidsrechter en kleedkamer planners. Ook zij vervullen een belangrijke rol in het mogelijk maken dat de bal elk weekend weer rolt bij AFC’34. Daarom zetten wij elke maand een vrijwilliger in de spotlight om zo onze leden te laten zien dat we trots zijn op deze mensen.

De meeste vrijwilligers worden vaak over het hoofd gezien, maar bij Peter is dit bijna onmogelijk. Met zijn bijna twee meter is hij ondanks zijn rustige voorkomen een niet te missen persoon binnen onze vereniging.

Eigenlijk had Peter zich al voorbereid dat hij afgelopen seizoen met “vrijwilligers pensioen” zou gaan. Maar wegens de doorstart van Zondag 1 is hij elke zondag toch als materiaalman te vinden op de club. Bij thuis en uitwedstrijden zorgt hij ervoor dat alle wedstrijdkleding klaar ligt en de ballen de juiste spanning hebben.

Bij thuisduels van ons eerste Zondag elftal ontvangt hij tevens de tegenstander en de scheidsrechter. En als na de wedstrijd alle hoekvlaggen zijn opgeruimd en de shirts shorts en kousen verzameld zijn , zorgt zijn vrouw Tineke dat alles een week later weer schoon gewassen kan worden klaargelegd . Dat Tineke dit al sinds begin van de jaren “90 doet mag ook wel vermeld worden !

Peter is in 2005 benoemd als erelid van onze vereniging , dankzij zijn lange staat van dienst die ooit in 1978 is begonnen.  Zelf is hij als voetballer bij de Rooms Katholieke Amsterdamse Voetbal Ignatius College (RKAVIC) begonnen en belandde hij na zijn verhuizing naar Alkmaar bij AFC”34. Dylan , de zoon van Peter maakte aan de Robonsbosweg  zijn eerste stappen op het voetbalveld. 

Dit was voor hem  een mooie gelegenheid om op zaterdag als scheidsrechter  jeugdteams en later de seniorenteams te fluiten.

En aangezien hij toch elke zaterdag op de club was besloot hij ook om Aad van Rhoon te assisteren in het wedstrijdsecretariaat . Na het stoppen van Aad heeft Peter samen met Tineke het secretariaat voor 15 jaar gerund.

Ook waren er  in die 30 jaar diverse andere functies die hij heeft bekleed. (zaterdagvoorzitter, penningmeester en organisator van het sluitingsweekend voor de senioren}

Peter geeft aan dat de fijne samenwerking met trainers als Dick de Boer , Jaap Schilder en huidig trainer Job Dragtsma het altijd leuk maakte om zich al die jaren als vrijwilliger in te zetten.  Met daarbij een jonge spelersgroep die hem ook jong houd hoopt Peter (70 jaar) zich nog vele jaren te kunnen inzetten voor blauw/geel.

Het meest trots is hij na al die ‘dienstjaren’ ( naast het Hoofdklasse kampioenschap in 1997)  op de ruim 20 jaar dat hij in goede harmonie heeft samengewerkt met de onlangs afscheid nemende Mathieu “doc” Spoor en verzorger Jaap van der Maale.

Wij zijn vooral trots op Peter ( en Tineke) dat hij zich al die jaren belangeloos heeft ingezet voor AFC”34, en dit op de dag van vandaag nog steeds elke week doet.

Robert Keesen

 

IMG 9010
Peter Berding

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op