AFC-LOGO-OK-1-small 

Veteranen en overlopers in Robonsbosbelevenissen.....

vrijdag, 15 november 2019,

.

We naderen alweer het einde van het jaar, nog even en Diana haalt de kerstspullen weer tevoorschijn uit het oude snoep hok. Dit hok wat in het nieuwe jaar ook gaat fungeren als wedstrijdkleding/materialen opslag . 

In het nieuwe jaar is er naast de nieuwjaarsreceptie ook weer de traditionele nieuwjaarswedstrijd (14.30 uur ) . Dit keer een een mix tussen oud zondag 3,  Elite 2 en 3 . 

Deze AFC veteranen met bijnamen als “Buxi”, “Huup”, “Koning Kibbeling en bv “De Hagenees” trekken de voetbalschoenen weer aan voor een gezellige sportieve wedstrijd. 

Hopelijk trekken deze mannen de lijn voort in het nieuwe jaar en is hun voornemen zich aan te sluiten bij het niet te vormen veteranen +45 elftal. Ook zin om te voetballen op zondagochtend ? Meld u zich dan aan bij “De Koots” (06-51718375) Vanzelfsprekend zijn alle randvoorwaarden rondom dit team al in orde. Nu alleen nog minimaal 20 spelers… 

Dit is ook wel nodig , want bv een zelfbenoemde AFC-Hagenees die al min of meer had toegezegd zag ik tot mijn verbazing voetballen in een wit/rood tenue bij de veteranen van onze buren uit de Egmonderhout ! Bij navraag gaf hij aan nu twee aanbiedingen te hebben en zich gaat beraden op zijn veteranen toekomst.

“Echte” veteranen waren waren te bewonderen op de jaarvergadering van jongstleden 28-10-19. Met Jubilarissen als Laus van Langen (50 jr), Rob Fleur (25jr) Theo Berkhout (50jr) ,Herman vd Weijde (50jr) , Andre Pronk (40jr) en Martin van Nimwegen (50jr).

“”De Koots” zou zomaar een telefoontje kunnen verwachten van deze laatste twee. Zij zijn namelijk nog elke zaterdagochtend sportief bezig op ons complex.

Voor de veteranen die niet meer zo actief zijn (bv Theo B..) staat  er een nieuwe stamtafel in de kantine. Deze 360cm loodzware houten tafel met ijzer onderstel is afgelopen zaterdag met vele handjes op zijn plaats gezet. 

Van horen zeggen komen er ook nog krukken mét rugleuning omheen.  Maar door de goede prestaties van het eerste zondag elftal en de daarbij gezellige “derde helft” is ook het overwegen van een armleuning een wijze raad…. Zo blijft een ieder een beetje op het rechte pad. 

Het I.O.T zoekt trouwens nog iemand die op het rechte pad kan blijven, een lijnentrekker voor een vrijwilligersvergoeding. Maar dit geheel terzijde.. 

Na de 9-2 winstpartij van zondag 1 tegen Papendorp is letterlijk en figuurlijk het (led) licht van het scorebord uitgegaan. Hopelijk krijgt IOT veteraan Mart het weer aan de praat.

Naast al deze onmisbare veteranen hebben we gelukkig een florerende jeugdopleiding. Met gemiddeld 20 thuiswedstrijden per weekend is het een drukte van belang op ons complex, en zien we (hopelijk) de toekomstige veteranen hun wedstrijdjes spelen. 

Het wedstrijdprogramma is trouwens weer te vinden op de website. Dit is een tijdelijk oplossing tot de nieuwe website in de lucht is. 

Alvast prettige dagen , en misschien tot ziens in het veteranenteam of aan de veteranen tafel…

Robert Keesen


.  

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op