AFC-LOGO-OK-1-small 

Verslag geslaagd FIFA 15 toernooi

woensdag, 31 december 2014,

Dinsdag 30 december was de traditionele Oliebollenmiddag bij AFC’34. Waar we meestal gaan strijden om wie de beste oudhollandse spelletjes speler is, hadden wij dit keer aan een andere opzet gedacht, we moeten immers met onze (digitale) tijd meegaan. Daarom deze editie een heus FIFA 15 toernooi. Geen toernooi op de velden, wat sommige leden dachten, maar met spelcomputer en scherm “gamen" in de kantine van AFC’34.
 
Er waren 40 enthousiaste spelers op afgekomen van zowel E als de D jeugd en enkele C junioren, zelfs de trainer van de D-selectie deed mee. Ze begonnen allen fanatiek in 8 poules van 5 waar zowel op de X-box als op de Playstation gespeeld kon worden. Nadat de poules waren gespeeld, werden de beste 2 geplaatst voor de 1/16 finales, waarbij het knock-out-systeem werd gehanteerd.
 
Na een korte pauze met heerlijke oliebollen gebakken door Willem en Theo (bedankt mannen) gingen we verder met de kwartfinales, halve finale en finale.
 
De halve finale werd gespeeld door Jess van der Heiden en Sem Robert en tussen Jarno Leijstra en Daniel Oerip.  Hier bleken Sem en Jarno de sterksten en die gingen dus ook de finale spelen.
 
De troostfinale verliep uiterst spannend. Daniel kwam 2x op voorsprong, maar hij moest toch zijn meerdere erkennen in Jess, die de wedstrijd naar zich toe trok en met 4-2 won.
 
De finale, waarbij het begin gelijk op ging, werd uiteindelijk toch gewonnen door de licht favoriete Sem Robert (die geen wedstrijd verloor gedurende het toernooi) met 2-0. Gefeliciteerd Sem !!
 
Wij denken dat alle spelers zeer genoten hebben. Het was een geslaagde dag, zeker voor herhaling vatbaar.
 
Onze dank gaat dan ook uit naar de mannen van Mars Game Events voor de organisatie.
 
Voor foto’s :
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.673832962735613.1073741880.256819724436941&type=1
 
Voor filmpjes van het toernooi:
https://www.youtube.com/channel/UCXvHZ2-oyvGR_Wfl39Zq0vQ/videos
 
Uitslag FIFA 15 toernooi:
1. Sem Robert (C4)
2. Jarno Leistra (D1)
3. Jess van der Heiden (C4)
4. Daniel Oerip (D2)
 
Groet, de Evenementencommissie
 
 
Fifa2
 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op