AFC-LOGO-OK-1-small 

Uit de oude (video) doos: Zaterdag 1 promoveerde 27 jaar geleden (1993)

donderdag, 21 mei 2020,

 

27 jaar geleden promoveerde zaterdag 1 naar de derde klasse, Onze voormalige  secretaris Cees Dijkers schreef een mooie column in het clubblad de AFCer. 

De beelden zijn hier te vinden::  AFC"34 (zat 1) - Velsenoord 1993

Robonsbosbelevennisen.  28-05-1993 

Een licht briesje deed de rug van zijn zomerse overhemd lichtjes opbollen. Vanachter zijn donker gekleurde brillenglazen blikten zijn ogen in een klare zonnige wereld.

 Nog éénmaal zou onze trouwe supporter deze competitie een elftal van de club die hem zo na aan het hart lag, in een officiële wedstrijd kunnen bekijken. En wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht, peinsde hij, toen hij in Limmen aangekomen de knop van het verkeerslicht bediende, om veilig aan de overkant van de Kennemerstraatweg te kunnen komen. Een beslissingsduel om promotie naar de derde klasse van de KNVB. Het zaterdagteam van AFC'34.  Het zou voor het eerst in de geschiedenis zijn. Terwijl de auto’s hem voorbij raasden en hij zijn hand half voor de ogen hield om het groene oversteeklicht beter te kunnen zien, dacht hij aan de gesprekken die hij met andere AFC-ers  deze week had gevoerd. Of ze nu wel of niet beter eerst nog een jaartje in de top van de vierde klasse zou moeten meedraaien. Of Jos keysper nu wel of niet een geslepen voetballer was. Of het gelijke spel tegen reiger Boys verdiend was ja of nee en over het optreden van de arbiter tijdens dat duel.

Maar vond hij, met zijn fiets aan de hand de rijweg overstekend, wanneer je de nacompetitie met Zilvermeeuwen en Reiger Boys winnend afsluit,mag je een promotiewedstrijd spelen; zo zijn de regels, zo simpel is dat. Er ligt een kans kan je 'm pakken, dan moet je dat niet nalaten. Lukt het niet, geen man overboord. Bovendien, hij had gehoord dat het team volgend seizoen nog behoorlijk versterkt zou worden. Ook in de derde klasse zou het eventueel best lukken. 

Bij het imponerende Kerkgebouw sloeg hij rechtsaf.

 Hij bedacht zich, dat vroeger misschien nog wel eens een kaarsje opgestoken werd voor zo'n wedstrijd. Toevallig sprak hij laatst nog een vrouwelijke AFC supporter. Zij bekende hem tijdens de beslissende wedstrijden voor het eerste zondagteam een kaarsje te branden. Het had jammer genoeg niet mogen baten. Maar misschien was er vanmiddag dan wel van een AFC succes te genieten. Zou ze ook nu nog een kaarsje hebben opgestoken. Moest hij haar toch nog eens vragen. 

De gebeurtenissen op het zonovergote Dampegheest deden vervolgens zijn blauw gele hart vele malen sneller kloppen. 

De mannen van Sanders, opererend als een hecht team en spelend  met een bewonderenswaardige inzet, waren concurrent Velsenoord verreweg de baas. Met intens genoegen aanschouwde  onze supporter na afloop van de wedstrijd de hossende, zingende en met bloemen zwaaiende spelers. AFC 34 in de zaterdag derde klasse. 

Dat wordt dan volgend seizoen dan een onvervalste derby extra , flitste het door hem heen, terug fietsend naar Alkmaar.

 AFC'34- Jong Holland. Naast AFC'34 -Kolping Boys en AFC 34-Vitesse 22 voor zondag 1. Met verlangen keek hij alweer uit naar de start van van de nieuwe competitie.

 Hij gaf een paar extra stevige trappen. De voetballoze zomermaanden konden wat hem niet snel genoeg voorbij zijn.        

Cees Dijkers

AFC34 zat 1 1993 clubblad

Robert Keesen

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op