AFC-LOGO-OK-1-small 

Terugblik op 2019 en vooruitblik naar 2020 voor AFC'34 1

maandag, 16 december 2019,

ALKMAAR - Na de laatste wedstrijden van 2019 is het tijd om terug te kijken op dit kalenderjaar en vooruit te mogen kijken naar het vervolg in 2020 voor onze zondagselectie.

Na het moeizame 2018 is 2019 een jaar dat voor de zondagselectie goed te noemen is geweest. Er werden in 2019 31 officiële wedstrijden gespeeld. 15 wedstrijden werden omgezet in winst, 11 keer eindigde een wedstrijd in een gelijkspel en slechts 5 keer moest de zondagselectie de punten geheel aan de tegenstander laten.

In het voorjaar werd er een opmars in gezet en werden tegenstanders soms radeloos van de speelwijze die op dat moment het best bij ons werkte. Zo werd er niet verloren van het sterke JOS Watergraafsmeer en werd zelfs een overwinning behaald bij kampioen Velsen. Uiteindelijk eindigde op de laatste speeldag de opmars op plaats 5, nadat we als nummer 13 de winterstop uit kwamen. Dat er iets positiefs hing om de zondagselectie bleek wel in het feit dat er geen spelers vertrokken en de selectie versterkt kon worden met veelal oud-AFC'34-spelers.

In het tweede gedeelte van 2019 is er duidelijk te zien dat de groei van de jonge spelers nog volop gaande is en dit in samenwerking met een groepje spelers die al 100+ wedstrijden in zondag 1 hebben gespeeld zorgen ervoor dat zondag 1 in 2020 nog voor alles kan meespelen. Het gaat de winterstop in als nummer 3 en zit bij de laatste 32 teams in de beker. De laatste 11 wedstrijden werd er niet meer verloren. Tevens wordt er veel makkelijker gescoord, maar kan het aantal tegendoelpunten nog wel omlaag.

Op de laatste speeldag van 2019 na het duel tegen Zouaven werd een aantal spelers in het zonnetje gezet. Stan Snijders, Ilker Yilmaz, Brian-Paul Tesselaar, Sandro Staal en Emre Aykan werden gehuldigd voor hun verdiensten (ruim 100 wedstrijden in zondag 1). Hopelijk weten we in de aankomende jaren hier meer jonge spelers aan toe te voegen.

Daarnaast stond er een uitverkiezing voor een drietal individuele prestaties van spelers uit zondag 1. Vanaf 2019 gaan we elk jaar stil staan bij het selectie lid van het jaar, talent van het jaar en speler van het jaar.

Selectielid van het Jaar
De prijs Selectielid van het Jaar ging naar Stan Snijders. Stan is een voorbeeld voor iedereen. Hij mist geen training, stelt zich altijd nederig op, kent zijn rol en gaat altijd voluit als hij speelt. Daarnaast heeft hij altijd oog voor jonge, nieuwe of junioren-spelers die aansluiten in de selectie. In ons jeugdplan hebben we het over een 'AFC'34-speler'. Qua persoon is Stan hier een voorbeeld van.

IMG 20191215 WA0015
Stan Snijders

Talent van het Jaar
Talent van het jaar 2019 ging naar Milan Koenders. Milan is nog altijd maar 20 jaar en speelt in 2019 toch bijna elke week al een '7'. Eigenlijk bezit Milan alle vaardigheden die passen bij een verdediger die op een hoog niveau kan presteren. We kijken dan ook uit naar de volgende stap die Milan kan gaan zetten in zijn ontwikkeling. Milan is een product van de opleiding, wat deze uitverkiezing ook weer extra mooi maakt.

IMG 20191215 WA0018
Milan Koenders

Speler van het Jaar
De titel Speler van het jaar 2019 ging naar Brian-Paul Tesselaar. In de criteria 'beste speler' is het altijd zoeken: wat houdt dit in? Moet je dan de meeste goals maken, de beste tackle hebben of het meeste leiderschap beheersen? Als we naar een combinatie van dit alles kijken is Brian-Paul Tesselaar een verdiende Speler van het Jaar. In het voorjaar de spits van zondag 1, waarbij hij veel belangrijke treffers maakte (o.a. de winnende tegen topploegen als Velsen en Boshuizen) en in tweede gedeelte van 2019 als linksback. Maar als hij door nood even voorin weer nodig is maakt hij ook dit weer waar (1-2 bij DSOV en de belangrijke 1-1 tegen Zaanlandia). Brian-Paul mistte sinds de zomer van 2018 geen enkele competitiewedstrijd en is met zijn bijna 30 jaar nog een zeer belangrijke kracht. BP, van harte!

IMG 20191215 WA0022
Brian-Paul Tesselaar

Het succes van 2019 kan niet zonder een aantal mensen die eromheen van (onschatbare) waarde zijn. Ik ga er een aantal noemen en ik hoop niemand te missen:

Allereerst onze hoofdtrainer, Job Dragtsma. Door zijn kennis, rust en ervaring heeft de groep precies iemand die het maximale uit de spelers en de staf weet te halen. Verder zijn in de staf Peter Berding en Emmy Glas onmisbaar. Zij zorgen er elke week weer voor dat de selectie fit en met de juiste materialen aan de slag kunnen.

Daarnaast een dank aan Jan van Leeuwen en Kees van Bemmel (assistent-scheidsrechters), Diana Vreeker, Rob Fleur en Ron Wesselink (kantine), Gerard Klaver jr (PR), Dennis van den Berg (fysio GFB), Jaap van der Maale (verzorger), Dennis de Jong en Robin Zwagerman (keeperstrainers), Ed Robert, het IOT, Jan Ory (hoofdsponsor), de jeugdopleiding van AFC'34 en alle mensen die op zondag actief zijn om er weer wat moois van te maken.

Bedankt allen, zonder jullie geen succes!

Het jaar 2020 wordt hervat met een trainingskamp op Papendal. Nieuwsgierig naar het vervolg.

Iedereen alvast fijne Kerstdagen gewenst.

Jim Sligting

IMG 20191215 WA0021
Emre Aykan

IMG 20191215 WA0023
Sandro Staal

IMG 20191215 WA0024
Ilker Yilmaz

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op