AFC-LOGO-OK-1-small 

Team van de Week: F3

woensdag, 24 februari 2016,

,,Hij kan het niet alleen!" Jongens, hij kan het niet alleen! Als coach kan je soms praten wat je wilt, vooraf aan de wedstrijd. Jongens, laten we deze keer zorgen dat de spitsen elkaar helpen. Vrij staan, je aanbieden. Dan pakt de F3 weer punten.

Toch moet rechterspits Noël het halverwege de wedstrijd van afgelopen zaterdag, tegen Berdos F2, het even zonder hulp stellen. ,,Jongens", roep je dan maar weer als coach, ,,hij kan het…" Dan passeert Noël nog drie tegenstanders en schiet hij hard op doel. De keeper pakt 'm, maar eh… ,,Jongens, hij kan het wél alleen."

F3 is deze week het team van de week. Die erkenning komt op een mooi en een moeilijk moment tegelijk. Mooi, want we staan al vier wedstrijdronden (gedeeltelijk) bovenaan. En moeilijk, omdat we sinds een paar weken onze vaste keeper moeten missen.

AFC'34 F3 komt uit in de 4e klasse 6 en dat is een niveau dat ons blijkbaar wel ligt. Na drie gewonnen wedstrijden, onder meer tegen toenmalig medekoploper HSV F2, en vorige week een gelijkspel tegen middenmoter Berdos F2, staan de mannen nu op een keurige 10 punten uit 4 wedstrijden.

De champagne is nog niet besteld, en de kampioensbeker staat nog zonder inscriptie bij de sportprijzenboer, maar we gaan voor het kampioenschap. En iedereen mag het weten. Na een vrij weekend zaterdag, volgt de uitwedstrijd tegen de nummer laatst, De Foresters F4.

De kracht van de F3 is onder meer de razendsnelle voorhoede. Linkerspits Dean en rechterspits Noël halen vaak de achterlijn, in het centrum wacht Eden om de ballen erin te tikken. De hardwerkende middenvelders Stijn en Jonah veroveren de ballen. Achterin staat de tweeling Sam en Gijs, samen met Derek.

De enige smet op de mooie serie wedstrijden van na de winterstop is de afwezigheid van onze vaste keeper Max. De tweelingbroer van Dean - inderdaad, F3 heeft twee tweelingen in de ploeg - moet al een tijdje verstek laten gaan wegens ziekte. Elke overwinning dragen we daarom op aan Max. En het gelijkspel van afgelopen zaterdag, al hadden we liever gewonnen. En deze rubriek is deze week ook voor Max. Beterschap, man, hopelijk sta je snel weer bij ons onder de lat.

 

Jan Benjamin

 

De fraaie foto's hieronder zijn gemaakt door Roger van Zaal. 

 

F3 actie 1

 

F3 actie 2

 

F3 actie 3

 

F3

 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op