AFC-LOGO-OK-1-small 

Team van de Week: E4

dinsdag, 08 maart 2016,

Toen onze Aad mij destijds bombadeerde tot coach van de Mini's (gelukkig samen met Jeroen van Hoven) wist ik totaal niet wat me te wachten stond. Zelf nooit gevoetbald, dus er ging een wereld voor me open. Van het voornamelijk veters strikken en neuzen snuiten van 5 jarige Messies, is inmiddels het grootste deel van het team bij elkaar gebleven en speelt het met veel plezier in de E4, eerste jaar E-tjes. Met de leeftijd van doorgaans bijna 10, spelen ze dus al hun halve leven met elkaar. Mijn zoon Hugo, de oorzaak dat ik überhaubt op het gras sta iedere zaterdag, heeft het dan ook altijd over zijn 'voetbalvrienden'.

Senne, Aidan, Rohid, Efe, Hugo, Jasper, Hannah, Hessel, Dyami en Moos, het zijn allemaal handige en slimme voetballers, waarvan je iedere wedstrijd weer merkt dat ze technisch vaardiger zijn, met dank aan de voetbalschool. Ik heb het nergens bijgehouden maar volgens mij weten ze ieder seizoen wel weer een keer een kampioensbeker te pakken. Ook nu staan ze gedeeld eerste. Al zijn de kansen op kampioenschap iets kleiner na de 0-1 van zaterdag.

 

E4Iedere zaterdag lekker een wedstrijd er vol voor gaan. Meestal winnen, en dan vrolijk weer naar huis. Al zijn de meeste een nederlaag al bij de penalties weer vergeten. Die 'ene actie' - dat "bijna doelpunt" daar wordt nog lang van nagenoten.

Samen met Mustafa (vader van Efe) staan we met veel plezier te coachen. Inmiddels is het veters strikken verruild voor meer 'mental coaching', onlangs nog bij liefdesverdriet van een van de spelertjes, haha ze worden groot. Aanzwengelen en motiveren, dat is het zo'n beetje. Wat er allemaal fout gaat weten ze zelf best. Wat er goed gaat, geven Mustafa en ik graag aan ze mee. Daar worden ze sterker van!

Afgelopen zaterdag kon Hannah gelukkig ook weer meedoen. Na een geperforeerde blindedarm, was deze zeer gewaardeerde doorbijter pijnlijk gevloerd voor een aantal weken. De eerste wedstrijd die ze moest missen, werd er speciaal vóór Hannah gespeeld. Tegen een pittige tegenstander, had Dyami "Hannah Power" bedacht, een gevleugelde uitspraak waarmee het team met inzet vanuit de tenen over de tegenstander heen rolde. De doelpunten plinkte over de whatsapp (want ze moest natuurlijk op de hoogte blijven). Prachtig om te zien wat ze dan voor elkaar over hebben. Stuk voor stuk allemaal pareltjes. Een groot genot om ze iedere zaterdag weer te zien spelen en te mogen coachen!

Ruud

 

PS Hieronder nog een link naar een filmpje met de yel "Hannah Power":

E4.1.mp4 

 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op