AFC-LOGO-OK-1-small 

Team van de Week: E1

woensdag, 28 oktober 2015,

Deze week de eer aan de E1 dat "team van de week" mag zijn. De E1 is een talentvolle groep tweede jaars E pupillen en één eerste jaars, die haar thuiswedstrijden speelt op zaterdagochtend om 10:30 uur. Deze groep was vorig seizoen ook succesvol, toen spelend in de E2, maar er is één groot verschil, de groep is groter geworden want de talenten spelen nu 9 tegen 9 in hoofdklasse 02.

E1

 

Spelers:

(1) Jelle onze betrouwbare keeper met zijn katachtige reddingen is hij de meeste aanvallers de baas.
(2) Sam een echte AFC-er speelt al vanaf de minipupillen bij onze club en is dan ook een betrouwbare rechtsback in de E1.
(3) Sem de aanvoerder van het team, speelt als verdedigende middenvelder.
(4) Ties de vaste man centraal in de verdediging.
(5) Lars ook al zo'n speler die vanaf de mini's zijn voetbalopleiding volgt bij AFC'34, speelt als linksback.
(6) Anouar de motor op het middenveld, speelt ook vanaf de mini's bij AFC'34.
(7) Jasper de eerste jaars E pupil, vleugelspits is vaak een plaag voor de verdediging van de tegenstander, speelt ook al vanaf de mini's bij AFC'34.
(8) Raul is nieuw bij AFC'34 speelt in de aanval/verdediging.
(9) David ook nieuw bij de club, een echte spits, met zijn mooie acties weet hij vaak het net te vinden.
(10) Bart speelt veelal centraal op het middenveld en het is ook zijn eerste jaar bij AFC'34.
(11) Jort de razendsnelle vleugelspits trainde vorig seizoen al geruime tijd mee met de E2, maar vanaf dit seizoen dus echt AFC'34 speler.

Begeleiding:
Robin Zwagerman is de trotse trainer/coach van dit team. Robin traint de jongens 2x per week, maar als het even kan regelt hij een oefenwedstrijd i.p.v een training.
Robin kent deze groep talenten goed want hij was vorig seizoen ook al voor een half jaar trainer van de E2.
Ronald Ooteman is de begeleider, Ronald ondersteunt Robin en samen zorgen zij voor de juiste balans voor het team.

Seizoenstart:
Het seizoen begon al vroeg voor de E1, sommige jongens waren zelfs nog op vakantie toen Robin al op het veld stond met een paar spelers en per week kwamen er steeds meer bij. Maar toen AFC'34 haar succesvolle zomertoernooi in augustus organiseerde was het team compleet op een enkeling na. Dit was gelijk de eerste prijs van het seizoen, want de talenten van Robin Zwagerman schreven dit groots opgezette toernooi op haar naam.

Betaald voetbal organisatie toernooi:
Na de vele oefenwedstrijden voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen met wisselende resultaten, stond er op zondag 30 augustus een kwalificatietoernooi op het programma bij Zeeburgia in Amsterdam. De doelstelling was om bij de eerste vier te eindigen om zo deelname af te dwingen om dan op zondag 25 oktober een toernooi te spelen in Helmond met zowel Nederlandse- en buitenlandse BVO'S ( betaald voetbal organisatie ). Met een keurige 3e plaats kwalificeert de E1 zich voor dit toernooi.

Er wordt op zondagochtend 25 oktober om 7:00 uur verzameld aan de Robonsbosweg om vervolgens gezamenlijk af te reizen naar Helmond. Robin Zwagerman heeft andere verplichtingen, Robin de Haan vervangt hem op deze dag. Ook geen onbekende trainer voor de talenten want Robin de Haan traint zeven talenten bij de AZ voetbalschool in Alkmaar en er trainen ook nog eens twee talenten in Heerhugowaard bij de AZ voetbalschool.
Dat AFC'34 één van de weinige amateurvereniging is op dit toernooi is duidelijk te merken, met een 18e plaats van de 24 deelnemers reizen we weer terug naar Alkmaar. Maar de talenten hebben een leuke dag gehad met veel wedstrijden tegen o.a FC.Twente, Helmond Sport, FC Duisburg, KVC Westerlo.

Beker:
In de bekercompetitie voldoet de E1 ook, na twee zeges met 21 doelpunten voor en 4 tegen en nog een wedstrijd in halen zijn de talenten niet meer in te halen door de achtervolgers en daardoor geplaatst voor de volgende ronde van het beker programma.

Competitie:
De talentvolle groep van de E1 is op een 4e plaatst geëindigd in de 1e fase van het 9 tegen 9 competitie in de hoofdklasse 02. Op zaterdag 7 november start de E1 weer aan de 2e fase van een nieuwe competitie in de hoofdklasse 02. Met als grote doel promoveren naar hoofdklasse 01.

Bij al deze wedstrijden staan natuurlijk altijd de enthousiaste ouders langs de kant om hun kids aan te moedigen. Maar tussen deze ouders staan ook vaak drie iets oudere mannen met de nodige levenservaring, het zijn de opa's van Jasper, (Piet Hartog), Jort (Ton Kos) en Sem (Ferry Berges) ze volgen de ontwikkeling van kleinzoon op de voet.

Ook nieuwsgierig geworden hoe de E1 voetbalt!! U bent van harte welkom op "Sportpark AFC'34"

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op