AFC-LOGO-OK-1-small 

Team van de Week: D5

donderdag, 17 december 2015,

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn de D5 van AFC34. Wij spelen ons eerste jaar in de D jeugd. Het team bestaat uit de E3 van vorig seizoen, aangevuld met enkele spelers uit de E5 en E6. In totaal hebben wij 14 spelers, waarvan 3 eigenlijk nog officieel E speler zijn.

Ons team:

Op Doel

Met Hessel ten Kate hebben wij een topkeeper! Kreeg tot nu toe maar 12 goals tegen in de competitie. Hessel blijft altijd rustig, voetbalt goed mee en coacht zijn verdediging. De keepers zijn dun bezaaid bij AFC, dus wij zijn erg blij met onze Hessel!

Verdediging

Achterin staan onze 2 rotsen in de branding: Enno van Hoven en Thijs Boersma. Elke spits van onze tegenstander huilt om zijn moeder als hij tegen deze 2 moet spelen. Aan de bal zijn ze allebei rustig, verdedigend vreten ze iedere spits samen op. Daarnaast gaan ze ook vaak mee naar voren en hebben ook allebei al gescoord.

Owen Koper is onze linksback. Houdt het liefst van slidingen maken en is hier ook erg goed in. Schakelt zijn man uit en gaat ook graag mee naar voren. Met zijn techniek speelt hij zijn mannetje vaak lekker uit.

Dinand van Veen is onze rechtsback. Klein maar bijt zich vast in elke tegenstander. Is altijd op de training, heeft een topmentaliteit en komt ook graag mee naar voren. Ook Dinand maakt zijn goals!!

Middenveld

Owen de Jong is onze mid-mid. Een echte box-to-box speler. Heeft veel snelheid, een krachtig schot en behoudt altijd het overzicht. Helpt in de verdediging als het moet en gaat ook graag mee naar voren.

Links staan Dylano Arntz of Raed Badran. Dylano heeft een gouden linkerbeen. Uit zijn voorzetten of corners komen veel goals. Is onverzettelijk, kleunt erin en gaat voorop in de strijd. Raed is een heerlijke speler. Veel kracht en snelheid. Passeert makkelijk een man, haalt de achterlijn of scoort met een pegel. Vooral zijn goal in de kampioenswedstrijd was fantastisch met een pegel in de kruising.

Rechts staat Mees Stalpers. Rustige speler maar o zo belangrijk voor het team. Geweldige mentaliteit, zorgt voor ‘de balans’ in het team en wint veel duels op het middenveld. En ook Mees maakt zijn goal!

Voorhoede

Er loopt nogal wat rond bij ons in de voorhoede. Onze spitsen zijn Imran El Makhloufi en Lucas Seldenthuis. Imran is dodelijk in de spits. Als een tijger wacht hij op z’n kans. Zo zie je hem niet, en zo heeft hij er weer een paar in liggen. Onze eigen Romario.

Lucas is niet de grootste van het team maar een erg geslepen spits. Scoort makkelijk door zijn uitstekende techniek. En de boot van zijn vader komt altijd goed van pas voor de kampioensrondvaarttochten door de grachten van Alkmaar!

Links staat Remco Blaauw. De kleinste van het team en onze benjamin. Is eigenlijk nog een E speler, maar speelt prima mee met het team. Remco staat altijd op de goede plek en heeft dan ook al aardig wat goals gemaakt!

Rechts staat Quincy de la Rooij. Misschien wel de meest gedreven van het stel. Baalt als een stekker als hij even in de wissel moet staan. Quincy heeft alles om een klassieke rechtsbuiten te worden: is snel, passeer makkelijk z’n mannetje buitenom, haalt de achterlijn en levert de perfecte voorzet af. Scoort ook makkelijk.

En dan als laatste Bo van der Heijden. Bo staat vaak in de voorhoede maar kan eigenlijk overal spelen. Loopt als hij wil elke tegenstander eruit. Prima balcontrole en blijft rustig voor de goal. Heerlijk om zo’n speler te hebben!

De najaarscompetitie – Kampioen geworden!!!

Wij zijn super begonnen aan dit seizoen. Voor het eerst spelen op een groot veld was best spannend, maar vanaf het begin ging het top. De 3 bekerwedstrijden wonnen wij allemaal met grote cijfers. We zitten dus nog steeds in de beker.

Ook in de competitie ging het goed. We speelden in de 4e klasse. Elke wedstrijd maken wij veel goals en geven bijna niks weg. Maar misschien belangrijker is dat de beleving bij iedere speler geweldig is. De opkomst op de training is uitstekend en de mannen zijn ook altijd ruim op tijd voor de wedstrijd. Minstens net zo belangrijk is dat wij als team ook steeds beter samenspelen. Wij spelen steeds meer over en verdedigen met z’n allen en vallen aan met z’n allen.

Na de eerste 2 wedstrijden te hebben gewonnen, moesten we tegen Foresters. Een moeilijke tegenstander waartegen we toch hebben gelijk gespeeld (2-2). Op dat moment stonden wij 2e. Vervolgens weer 5 wedstrijden gewonnen, waardoor wij de een na laatste wedstrijd tegen de koploper moesten: uit bij Kolping Boys. Dit werd een bloedstollende wedstrijd die wij uiteindelijk met 2-1 wonnen. Tranen in de ogen bij de tegenstander, bij ons van blijdschap en trots!!

Met 1 punt voorsprong was onze laatste wedstrijd tegen Koedijk onze kampioenswedstrijd. Door de harde wind was het geen gemakkelijke wedstrijd, maar met prachtige goals van Imran en Raed wonnen wij met 3-1. Yes!! Kampioen!! De (kinder)champagne, taart en chips waren dik verdiend!!

In cijfers: 10 gespeeld, 9 gewonnen, 1 gelijk. 55 doelpunten voor en 12 tegen. En elke spelers heeft gescoord!!

Tot nog slot nog een compliment aan de ouders. Ook zij zijn er bijna altijd en steunen het team. Daarbij waren zijn zeer behulpzaam met de vrijwilligerdienst en staat er altijd wel iemand klaar om te vlaggen. Zij maken het leven voor mij als coach een stuk makkelijker!!

Op naar de voorjaarscompetitie!!

D5 Kampioen 12 15

 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op