AFC-LOGO-OK-1-small 

Team van de Week: D4

vrijdag, 22 januari 2016,

Dit seizoen hebben we een volledig nieuwe samenstelling van de D4; zeg maar een soort Vreemdelingenlegioen; De Blauw-Gele Leeuwen. Van de huidige 13 spelers zijn er 3 spelers nog  ‘maar’ een e-pupil, 2 zijn er eigenlijk ‘al’ c-pupil en de rest is officieel d-pupil. En zoals een goed vreemdelingenlegioen betaamt hebben we gedurende het seizoen reeds afscheid moeten nemen van 1 speler. De eerste competitiehelft 3 bekerwedstrijden verloren, 11 competitiewedstrijden gespeeld – 4 punten (1 gelijk en 1 gewonnen tegen Alcmaria! Dat dan weer wel.) Weinig punten gewonnen, maar enorm veel geleerd en hoe lastig soms ook, met z’n allen gemotiveerd en positief gebleven. Toppers van kerels.

En…..het jaar 2016 super gestart. Er zijn er maar weinig die kunnen zeggen dat ze een thuis toernooi op hun naam kunnen schrijven; 1e plaats tijdens het wintertoernooi van 10 januari (TOP ORGANISATIE!).

2e seizoenhelft spelen we een treetje lager en zoals het er bij een echt vreemdelingenlegioen aan toe gaat, gaan we op pad; 2 x Texel, 2 x Den Helder, 1 x Den Oever, 1 x Wieringermeer en 1 x om de hoek in Oudkarspel (de KNVB is gebeld en we hebben het nagevraagd, maar het is echt waar, want we dachten even dat Jules de Korte de nieuwe competitieleider was!)

Team vd Wk D4

 

Spelers:

Rover Klaver; de linksback (linkshalf). Speelt met veel inzet altijd een dikke voldoende en houdt zich aan de opdracht; mannetje uitschakelen en niet laten scoren. Zijn voornaam zegt het eigenlijk al….

Tim Tresoor; de links half (linksback). Speelt een sterk seizoen, is heel actief en staat zijn mannetje. Tim kan niet tegen onterechte scheidsrechter beslissingen en weet dat op keurige wijze te verwoorden.

Chakir El Hamdaouy; de spits en punterspecialist. De naam zegt het al, alleen hebben we het dit jaar nog niet helemaal kunnen zien. En absoluut de man van “de punter”. Zeer effectief en dodelijk!

Wietze Schollaardt; mid-mid en alleskunner. Wietze is onze stofzuiger en heeft bijna op iedere plek gespeeld. Een klasbak eerste klas. Gaat de wedstrijd met veel enthousiasme in en zet iedereen op de juiste plaats

Jesse Robert; laatste man. De man van de Wiel Coerver-kaptechniek, het gaat wel eens mis maar er zijn nog nooit zoveel kapbewegingen als laatste man gemaakt. Heeft een goed overzicht en is heel wendbaar.

Thomas de Vries; laatste man (spits). Onze rots in de branding zowel achterin als in de spits. Thomas is voor niemand bang en gaat voor niemand opzij. Is een tikkeltje eigenwijs maar wel een echte bikkel

Quinten Hartog; voorstopper (mid-mid). De man van de lange adem en bindmiddel van het team. Komt als voorstopper zeer goed tot zijn recht. Geen enkele spits wint van “Q” de sprint met de bal.

Sterren Rigolot; rechtsbuiten (linksbuiten). De social guy en mooiste voetbal naam van het team: “Komt dat schot……Rigolot…GOALLLLLL.” Af en toe een beetje onzichtbaar en onnavolgbaar in zijn acties en heeft ondertussen zijn plek in het team gevonden.

Benjamin Duin; rechter middenvelder. De enige met een vaste plek in het team en dat komt niet door de Bison-kit! Een hele elegante speler met een technische en agressieve drive naar voren.

Mike de Vries; de keeper, uittrappen- ,vrijetrappen- en penaltyspecialist. Wat moeten we zonder Mike! Er zijn bijna geen woorden voor. De man van de traptechniek. Met slimme uittrappen zet hij onze spitsen vrij voor de goal.

Juup Krom; linksbuiten/linkshalf. De meest flegmatieke speler van ons team. Is eigenlijk nog een e-pupil. Knap hoor! En dan toch mooie acties in de aanval maken.

Tim de Groot; linksbuiten/spits. Ook nog een e-pupil maar super wendbaar en super snel. Wij zeggen: ”hou hem in de gaten.” Een echte spits; acties maken, versnellen en schieten op de goal. Voor Tim komen de supporters naar het veld.

Jamie Hovens; rechtsback. Onze derde e-pupil…maar dat zou je niet zeggen. Jamie staat zijn mannetje in de verdediging, deelt af en toe wat uit, is snoeihard, maar fair (een man naar mijn hart)

Leiders: Jeroen Duin en Michel Robert

Assistent leider: Sander Hartog

Trainer: Milko Zanoli

Zoals jullie lezen een prachtig team met alleen maar mooie kerels. Echte AFC-ers; blauw-gele leeuwen om trots op te zijn!

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op