AFC-LOGO-OK-1-small 

Succesvol toernooienweekend, wanneer is het vakantie?

woensdag, 19 augustus 2015,

Laat ik het er maar direct uitgooien, dan is dat alvast achter de rug: ik ben aan vakantie toe. Na meedraaien op het supertoernooienweekend bij AFC’34 ben ik aan een fysiotherapeut toe. En dan heb ik de zaterdagavond nog overgeslagen. Hoe houden die anderen dat eigenlijk vol? 

Zaterdag Super Saterday - Sport 2000 toernooi
Op de zaterdagochtend vroeg, en dan vroeg als vóór de schoolbel op een doordeweekse dag, was het terrein van AFC’34 al vol met vrijwilligers, het wedstrijdsecretariaat volledig bezet, de velden gereed, kleedkamers schoon, de Bar&Keukenbrigade in kannen en kruiken, werden de gasten welkom geheten en kreeg ik verse koffie (bedankt Kees!). Alles en iedereen met een glimlach en met plezier dat het voetbal weer mag en kan beginnen. 

De sfeer aan begin van het seizoen is speciaal. Vaste vrijwilligers, trainers, begeleiders, jeugdleden, jeugd- en/of zondagselectie, ouders, Bar&Keukenbrigade, wisselen groeten, vakantie- of sterke verhalen uit, schudden handen. Een soort frivool lenteblijschapsgevoel, het voetbalseizoen mag ontwaken. Na tweede bekertje koffie begon ik eindelijk te ontwaken, gereed om de velden af te struinen.

Mooie gelegenheid om alvast enkele AFC’34-teams op de portret- en teamfoto te zetten. Leek mij wel handig om daar dit seizoen eens vroeg (ook qua tijdstip) mee te beginnen. Zie het als een soort goed voornemen. Voornemen was er echt, werd alleen afgeleid door de wedstrijden van diverse selectieteams, een terrein vol met klassespelers uit alle Noord-Hollandse windstreken, mooi en goed voetbal. Misschien zien we één van deze jeugdspelers ooit in een Oranje-shirt. Dan vast jammer dat ik die net niet op de foto heb gezet, maar dat is een latere spijt. Tussen het heen en weer struinen kom je altijd weer bekenden tegen, praatje maken, komt gewoon tijd te kort.

Zondag Zomertoernooi - Van Diepen Van der Kroef advocaten
De zondagochtend was nog veel vroeger dan de zaterdag of een doordeweekse schooldag, maar ook nu alles voorbereid, geregeld, met een glimlach én verse koffie. Een heel peloton vrijwilligers gereed voor een kinderinvasie op het zomertoernooi. In de ochtend 35 springende en stuiterende teams met D/E/F-jes. In de middag 20 teams met opgeschoten coole gasten van B/C/D-tjes. 

De sfeer op de tweede dag ook prima. Er werden weer groeten, verhalen uitgewisseld, handen geschud, met glimlach gemopperd dat het echt best vroeg was en tot hoe laat ze gisteren zijn gebleven. Nieuwe gezichten, bekende gezichten, gezichten van gisteren, ze waren er allemaal weer en gingen aan de slag voor de club, voor de jeugd, voor het toernooi. Na bekertje koffie zelf begonnen met afstruinen van de velden. Het was vol op het complex, op de velden, het terras, de kantine. Mijzelf gesitueerd bij het kunstgrasveld, bij de F-jes. Heerlijk om het losgeslagen grut alle kanten op te zien rennen, springen, juichen, balen. Groot contrast met het gestroomlijnde sterke spel van de selectieteams op de zaterdag. Beide spelvormen mooi om te bekijken.

Frikandellen vs Verse jus
Buiten het sportieve doel van het toernooi, heeft Nick Geurtsen een nieuw toernooidoel geïntroduceerd: inkomsten genereren voor de club. Zo mochten wij dit weekend echte sinaasappelpersprofs aanschouwen: Ferry en Randal. In stereo sinaasappels persen, met twee persen, linker- en rechterarm op de pers, topsport, twee dagen lang.

Na een succesvol wintertoernooi, een oude bekende bij het zomertoernooi: verkoop van vers gebakken pannenkoeken. Bij het wintertoernooi zelf aan meegewerkt en in wedstrijdvorm met Nick een paar honderd gebakken naast zijn frikandellen-frituurpan. Dit zomertoernooi heeft Miranda zich een slag in de rondte gebakken en was de frituurwedstrijd denk ik tussen Richard, die zelfs zijn ouders had gecharterd voor keukendienst, en Nick. 

Omdat de frituurlucht van half jaar geleden nog in mijn kleding zat een ander inkomstenbron aangezwengeld. Veel teams van AFC’34 en gasten op de portret- en teamfoto kunnen zetten. Goed voornemen weet je wel? Einde ochtend deze portretten afgedrukt, in kleurrijk lijstje, vakkundig door Arie verkocht in een mooi kraampje, vlak naast het Miranda-pannenkoekenkraampje, die weer naast het Ferry-sinaasappelkraampje stond.


DSC 8864

Afc34foto
Voor de fotowand en teampagina diverse AFC’34 teams op de kiek gezet. De foto’s zijn te bekijken en te bestellen via onze fotopagina: oypo.nl/afc34foto. De opbrengst van onze fotoverkoop gaat al enige jaren naar de jeugd van AFC’34, zoals bijvoorbeeld het Jan Leek Sluitingsweekend. 

AFC’34 F1 http://www.oypo.nl/BF3F18B6431894F3
AFC’34 F3 http://www.oypo.nl/3D50D566432A1D82
AFC’34 D1 http://www.oypo.nl/880EBFA641F8111A
AFC’34 C2 http://www.oypo.nl/B3A0820C644B7D89
AFC’34 C3 http://www.oypo.nl/DF6747C0C644927B

En natuurlijk ook de gasten, want zonder gasten geen toernooi:
Ado'20 E1 http://www.oypo.nl/7A0BCA06410B765E
SCR F1 http://www.oypo.nl/36F937D643180250
Purmerland F1 http://www.oypo.nl/713F4136432AB045
ODIN’59 F1 http://www.oypo.nl/829AD9E6432B315C
Reigerboys F2 http://www.oypo.nl/DCB0EAB6432CDA80

ConcLuzie
Al met al was het hele weekend geslaagd. Sportief, bezetting, sfeer, inkomsten. Prachtig! 

Bedankt
Verder bedankt wedstrijdsecretariaat: Kees, Laus, Milko, Ron, Tineke, Jeroen, Henk, Mischa, Dennis, Sander. Bedankt Bar&Keukenbrigade: ouders F1, Tycho van B3, Jannette, Willem, Richard en zijn ouders, Sander, Robin, Nick, Gerard, Jim, Bram. Bedankt EHBO’ers. Bedankt alle scheidsrechters. Bedankt spelers, gasten, alle vrijwilligers, Nick, Michel, Gerard. 

Het was een mooi toernooiweekend.

ook namens afc34foto
Luciënne van der Stouwe

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op