AFC-LOGO-OK-1-small 

Speler van de maand januari is Delano Jansen (O13-1)

dinsdag, 04 februari 2020,

Iedere maand bepalen de trainers van de onderbouw (O9 tot en met O13) de Speler van de Maand. Delano Jansen is benoemd tot de derde Speler van de Maand in het seizoen 2019/2020

Delano is 13 jaar oud en speelt dit seizoen in de O13-1 (2de divisie). Hij speelt sinds de O11-1 bij AFC’34 en is momenteel dus bezig aan zijn 3e seizoen in Alkmaar. Delano woont in Heerhugowaard en heeft voordat hij naar AFC’34 is gekomen gespeeld bij KSV. Hij speelt dit seizoen als centrale verdediger. 

Delano is een mooi voorbeeld van een prototype AFC’34 jeugdspeler! 

Kijkend naar zijn persoonlijkheid is Delano een vrolijke en behulpzame jongen, die daarnaast alles om zich heen goed analyseert, maar ook zeker hier en daar van een grapje houdt. Hij is een speler die zonder moeite de normen en waarde van AFC’34 kan naleven en overbrengen op zijn teamgenoten en andere jeugdspelers.

Als voetballer is Delano iemand die altijd 200% energie levert en voorop in de strijd gaat. Daarnaast is Delano dit seizoen veel gaan werken aan zijn coaching en hierin heeft hij al fantastische stappen gemaakt! 

Aanvallend is het iemand met een fantastische voorwaartse inspeel pass het middenveld in en probeert hij met zijn traptechniek de bal vaak te verleggen naar de ruimte d.m.v. een crosspass. Daarbij is Delano niet bang om spelers te passeren en dribbelt hij vaak zelf het middenveld in. Dit jaar is Delano veel bezig met zijn linkerbeen om ook hiermee dominanter te worden aan de bal! Verdedigend is hij moeilijk te passeren vooral in de 1-tegen-1 duels is hij iemand die gebruik maakt zijn verdedigende kwaliteiten zoals duelkracht en tackles. Daarnaast gebruikt hij zijn snelheid om rugdekking te verlenen aan de backs! En is hij met zijn winnaarsmentaliteit een speler die nooit opgeeft en vol gas zijn duels aangaat.

Wat heeft Delano laten zien waarom wij met alle trainers van de onderbouw tot deze keuze zijn gekomen? Daar zijn veel redenen voor te bedenken. Allereerst de manier waarop Delano elke dag bezig is om zichzelf te ontwikkelen als speler en persoon! Hij is altijd aanwezig op de trainingen en wedstrijden en is dan altijd bezig met zijn ontwikkelpunten. 

Hij is een super fanatieke speler die er echt alles aan doet om te winnen. Hij neemt met dat fanatisme dit seizoen veel de leiding binnen het team en is hij altijd zijn teamgenoten aan het helpen waar mogelijk is. Ondanks dat fanatisme is hij een speler die heel goed omgaat met teleurstellingen en probeert in tijden dat het minder goed loopt positief te zijn met zijn manier van coachen! 

Naast de trainingen bij de O13-1, traint hij ook 2x in de week op de voetbalacademie van het Willem Blaeu en zal hij vanaf volgende week 1x in de week meetrainen met de O14-1. Ook deze trainingen zijn voor Delano momenten om stappen te zetten binnen zijn ontwikkeling.

Voetballen betekent heel veel voor Delano en hij doet alles met een grote lach op zijn gezicht! Fantastisch om te zien met hoeveel plezier hij elke keer weer op het veld staat dit seizoen. 

Delano je hebt hem dik verdiend topper! Hopelijk gaan we nog veel mooie stappen van jou zien.

De onderbouw trainers. 


Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op