AFC-LOGO-OK-1-small 

Soufian Tan (JO10-2) is de speler van de maand Oktober

woensdag, 06 november 2019,

Soufian Tan - Speler van de maand Oktober.

Iedere maand bepalen de trainers van de onderbouw (O9 tot en met O13) de speler van de maand.

Soufian Tan is benoemd tot tweede Speler van de maand in het seizoen 2019/2020 !

Soufian is 9 jaar oud en speelt dit seizoen in de O10-2, hij speelt sinds dit seizoen bij AFC’34 en is momenteel bezig aan zijn 1e seizoen in Alkmaar. Soufian woont in Heerhugowaard en is sinds dit seizoen over gekomen van Reiger Boys, waar hij 3 seizoenen lang heeft gespeeld.

Soufian is toen hij 6 jaar oud was begonnen bij de kabouters van Reiger Boys, bij de onder 8 is hij begonnen als verdediger maar kwam er al heel snel achter dat op doel staan zijn plekkie was. Vanaf dat moment is Soufian begonnen als keeper, hij heeft zich razendsnel ontwikkelt en kwam als een ware versterking bij de O10-2. Soufian is niet alleen een mee voetballende keeper maar ook nog eens super sterk op de lijn, waardoor hij het team al vele malen heeft weten te redden in belangrijke wedstrijden met zijn katachtige reacties!

Er zijn verschillende redenen waarom Soufian deze nominatie van speler van de maand verdiend.

Ten eerste vinden wij als trainers van de onderbouw dat Soufian er alles aan doet om zichzelf te ontwikkelen als keeper.

Hij is altijd aanwezig bij trainingen en wedstrijden, is enthousiast en doet er alles aan om er elke keer weer alles uit te halen. Dit uit zich in het fanatisme waarmee Soufian speelt en traint, het feit dat hij er alles aan doet om te winnen en de wijze waarop hij tijdens de wedstrijd aanwezig is om het team te helpen.

Ook vinden wij als trainers van de onderbouw dat Soufian zich enorm heeft ontwikkeld als we kijken naar hoe hij binnen kwam bij AFC’34 aan het begin van het seizoen, Soufian durft steeds meer zijn rol te pakken in het coachen van het team.

Ook is Soufian een mee voetballende keeper, waardoor we als team Soufian heel goed kunnen gebruiken in het veldspel. De opbouw vanuit achteruit gaat steeds beter en de rol van Soufian is daar enorm in, hij is niet bang om de bal in te spelen en hier ontstaan mooie aanvallen en vele goals uit.

Soufian heeft al een aantal super vette ervaringen meegemaakt en hoopt dat hier nog vele bij gaan komen dit seizoen, hier de ervaringen op een rij ;

Soufian is uitgeroepen tot beste keeper in de jeugd van Reiger Boys.

Training met Peter Rozenbeek (keeper van NL Zaalvoetbal).

Soufian heeft dit seizoen al wedstrijden gespeeld onder andere tegen Ajax, Vitesse en FC Utrecht.

Soufian is niet alleen bij AFC’34 bezig met zijn eigen ontwikkeling, zo traint hij ook bij Keepersworld.

Ook hiermee laat hij zien dat hij ontzettend veel plezier heeft in het voetballen en er alles aan wilt doen om beter te worden.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op